![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 26-12-2006
Model: C-Max
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2005
|
Olej musi byc DextronII . Ja polecam ATF ale jest sporo innych. Mobil jest dosc tani w stosunku do pewnej jakosci
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 12-04-2009
Model: mondeo mk2 hatchback
Silnik: 1.8 16V
Rocznik: 1996
|
Właśnie wymieniłem na tego mobila, koszt niewielki 20 zl za 1 litr, ale odgłos podczas skręcania w lewo pozostał, gdy skręcam w prawo nic nie słychać... Może w przegubach szukać...? Dziś na kanale zauważyłem ze na osłonie przegubu wewnętrznego z lewej strony miedzy gumową osłoną a kielichem wydostaje się trochę smaru, z prawej strony tez minimalnie... Wyczuwam też minimalny luz góra dół na ośce lewej... Może to przegub tak "buczy"?? Trzeba wymieniać całe gumowe osłony czy wystarczy wymiana samego pierścienia?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 10-11-2009
Model: Mondeo mk5 vignale
Silnik: 2.0 ecoblue 190 KM
Rocznik: 2022
|
podjedz na stacje diagnostyczną, daj 2 dyszki i Pan diagnosta powie dokładnie co i jak
|
|
|
#14 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 26-12-2006
Model: C-Max
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2005
|
buczenie czy trzeszczenie? Moze byc jeszcze poduszka mcpersona lub jego łozysko
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-04-2009
Model: mondeo mk2 hatchback
Silnik: 1.8 16V
Rocznik: 1996
|
No nic przejadę się na tą stacje diagnostyczną, najbliższa 50 kmGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale będę wiedział co i jak.. Dzięki za rady...
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Zarejestrowany: 23-06-2009
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
Ja miałem podobny przypadek.
Przy ruszaniu i skręcie w prawo coś buczało, piszczało jakby przy kole. Posprawdzałem wszystko, na koniec zdjąłem koło i okazało się że przewód hamulcowy wysunął się ze swojego miejsca i przy skręcie guma dotykała opony i dawała taki dźwięk. Zapiąłem przewód i jest ok, sprawdź. pzdr |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|