![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 Zetec
Rocznik: 1995
|
@Kefir
wklej zdjecia
|
|
|
#12 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 08-11-2004
Model: MKIV
Silnik: 2,5T
Rocznik: 2007
|
niestety, nie mam czym zrobić, ale jak zrobię to napewno się pochwalę. Fajnie też wygląda podświetlowy schowek (ten pod radiem). Neonka zrobiłem sam, bo diody jak świeciły punktowo, to niebardzo mi się podobało.
|
|
|
#13 |
|
![]() Zarejestrowany: 28-11-2005
|
Zalozylbym sobie te bajerki ale mam jeden istotny problem: nie wlacza mi sie oswietlenie wnetrzna po otwarciu drzwi: powodem jest odlaczenie przewodow od czujnikow w drzwiach, przy wymianie filtra przeciwpylkowego natrafilem na przewodziki (przypuszczalnie te od czujnikow otwarcia drzwi) ktore sobie spokojnie lezaly pod kratka zaizolowane. Problem w tym ze nie wiem gdzie ida przewody do oswietlenia wnetrza i jak je podpiac?? dobrze ze widno coraz wczesniej bo kiepsko sie wsiada do samochodu w ciemnosciach hehe Jesli ktos wie jak w MKI ida te przewody i gdzie je namierzyc to bede wdzieczny za pomoc, jesli uda mi sie to rozpracowac to napewno pobawie sie z neonkami:-)
|
|
|
#14 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-01-2006
Model: Cougar/Mondeo/S-max
Silnik: 2.5i/3.0i/2.0d
Rocznik: 1998/2005/2007
|
Bylem dzisiaj sobie specjalnie w salonie forda w tej sprawie i pozwolilem sobie zajrzec w najnowszym mondeo ghia jak to tam jest z tym podswietlanie nog. No i zadna filozofia, poprostu zwykla szklana banka (zarowka) z trzonekiem jakos tam zamocowanym, bez zadnej dodatkowej oslony zarowki. Takze juz nie dlugo ....
Ale chce jeszcze dorobic obrysowki drzwi tzn jak sie drzwi otworzyc zeby sie swiecilo na czerwono (widoczne dla aut nadjezdzajacych z tylu). Tak mialem juz w escorcie!!! A tu niestety znowu trzeba cos glowkowac. Chyba zrobie z LEDow, tak moze ok 5 do 10 diod w rzedzie (pionowo). No i w klape bagaznika chyba tez wstawie czerwone LEDy (swiecace razem z podswitleniem bagaznika) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#15 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 17-10-2005
|
,Mondi, WITAM
TEZ MAM MONDEO MKIII Z 2005 ROKU GDZIE SA MIEJSCA DO WLOZENIA ZAROWEK? POZDRAWIAMI DZIEKUJE SPINING |
|
|
|
|
|
#16 | ||
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-06-2005
Silnik: 1/2 DB9
Rocznik: '04
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#17 |
|
|
Jeszcze nie wiem dokladnie co i jak zrobie, bo mam pare pomyslow ale jak juz to zrobie to wrzuce fotki.
Wolalbym LEDy, bylo by to cos innego niz zwykle zarowki (jak np w audi, czy VW sa takie obrysowki ale normalne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Moze zrobie nawet zielone obrysowki dzwi. Natomiast podswietlanie nog zrobie zarowkami. Otwarta klapa bagaznika chyba bedzie tez swieclila LEDami (czerwonymi). Moze tez poszukam jakies biale diody do podwietlania podloza przy wysiadaniu z auta (umieszcze je od dolu w tapicerce drzwi). Ale kiedy ja to wszystko zrobie .... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#18 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 21-06-2005
|
tez sie dolacze z tymi tanimi neonkami to jest tak ze tam siedzi zwykla dioda i podswietla przezroczysty plastik wiec nie wiem czy warto za to placic.a jak ktos ma problem z tym ze diody swieca punktowo to mozna zeszlfowac papierem sciernym lebek i jest ok. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
Czy moglby ktos zerknac jakiej mocy sa te zaroweczki (banki szklane) w seryjnym podswietlaniu przestrzeni na nogi? Sa to 3 czy 5 watowe zaroweczki?
|
|
|
#20 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-06-2005
Silnik: 1/2 DB9
Rocznik: '04
|
5 watowe