Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford C-MAX

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-05-2011, 10:53   #11
neik
ford::beginner

Imię: Macin
Model: C-max FX GOLD
Silnik: 1,8
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Szum w kole

Czy dokonam dobrego zakupu:

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

neik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-05-2011, 21:00   #12
MMarcin76
FCP member

Imię: Marcin
Model: C-MAX
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 11.2004

Cytat:
Napisał neik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy dokonam dobrego zakupu:

W mojej ocenie możesz zakupić właściwie każdy przedstawiony bo każdy będzie dobry.
MMarcin76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-05-2011, 21:54   #13
SpEcMeN
ford::advanced

Model: fiat 500x
Silnik: 1.4 MA 170KM AT9
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał lazar22 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a co zrobic gdy pojawiaja sie problemy z czujnikiem ABSu ?
Tak jak napisał zwy, przejedź kilka metrów i ostro zahamuj powinno być dobrze. Jeśli nie to mechanik mógł uszkodzić Ci czujnik ABS podczas wymiany (często sie zapieka i nie można zdemontować, przy próbie siłowym niszczy się. Ewentualnie nie zdemontował i uszkodził go przy wybijaniu łożyska ze zwrotnicy).

Cytat:
Napisał MMarcin76 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W mojej ocenie możesz zakupić właściwie każdy przedstawiony bo każdy będzie dobry.
Ja cały czas polecam FAG.
SpEcMeN jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-05-2011, 08:37   #14
MMarcin76
FCP member

Imię: Marcin
Model: C-MAX
Rocznik: 11.2004

Cytat:
Napisał SpEcMeN Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak jak napisał zwy, przejedź kilka metrów i ostro zahamuj powinno być dobrze. Jeśli nie to mechanik mógł uszkodzić Ci czujnik ABS podczas wymiany (często sie zapieka i nie można zdemontować, przy próbie siłowym niszczy się. Ewentualnie nie zdemontował i uszkodził go przy wybijaniu łożyska ze zwrotnicy).

Jeśli mechanik demontował czujnik ABS to znaczy że się nie zna, bo wcale nie trzeba go demontować. Wystarczy odpiąć tylko wtyczkę.
MMarcin76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-05-2011, 17:39   #15
lazar22

Imię: paw
Model: C-max
Rocznik: 2005

Cytat:
Napisał SpEcMeN Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ja wymieniałem piaste z tyłu. jest dobrze zamontowana ,ale czasem włacza sie kontrolka ABSu. jak ostro zahamowałem to po ruszeniu sie włacza, ale nie jest to regułą. nie wiem od czego to zalezy. Macie jakies pomysły ?
lazar22 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-05-2011, 20:56   #16
SpEcMeN

Cytat:
Napisał lazar22 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja wymieniałem piaste z tyłu. ?
To dlaczego od razu nie napisałeś ze tył, jak wątek od początku tyczy się przodu.. niedomówienia..

Jakiej firmy kupiłeś piastę ?
Stary 13-05-2011, 21:00   #17
SpEcMeN

Cytat:
Napisał MMarcin76 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli mechanik demontował czujnik ABS to znaczy że się nie zna, bo wcale nie trzeba go demontować. Wystarczy odpiąć tylko wtyczkę.
Zdziwił bys się bardzo jak prosto uszkodzić czujnik ABS nieumijętnie wymieniając łożysko, wcale dużo nie trzeba do rozwalenia. Znam mechaników co wybijaja łożyska młotkiem, wielu ich niestety, wtedy o uszkodzenie naprawde nie trudno. Wymieniając na prasie wystarczy że ześlizgnie Ci się wypychacz..
Uwierz mi że mój mechanik się znaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez SpEcMeN ; 13-05-2011 o 23:00
Stary 13-05-2011, 22:16   #18
lazar22

pisałem że tył,wiem ze watek dotyczy przodu ale nie znalazłem nic o tyle.
Piaste kupiłem całą wiec nikt tam młotkiem łozyska nie wybijał. Nie wiem jakiej firmy
, pewnie jak powiem ile kosztowała to powiesz ze to wina ceny ze czujnik nie działa.Mechanik wykrecił stara piastę i wkrecił nowa przełaczając wtyczkę.potem sprawdzał czy siedzi na miejscu i siedzi - czyli jest dobrze wpieta.
Gdyby kontrolka nie przestawała swiecić to wykrece czujnik ze starej piasty i wkręce do nowej ,moze to cos da. czy ktos z was tak robił?
za piaste dałem 179pln
Stary 13-05-2011, 22:51   #19
SpEcMeN

Cytat:
pisałem że tył,wiem ze watek dotyczy przodu ale nie znalazłem nic o tyle.
Piaste kupiłem całą wiec nikt tam młotkiem łozyska nie wybijał. Nie wiem jakiej firmy
, pewnie jak powiem ile kosztowała to powiesz ze to wina ceny ze czujnik nie działa.Mechanik wykrecił stara piastę i wkrecił nowa przełaczając wtyczkę.potem sprawdzał czy siedzi na miejscu i siedzi - czyli jest dobrze wpieta.
Gdyby kontrolka nie przestawała swiecić to wykrece czujnik ze starej piasty i wkręce do nowej ,moze to cos da. czy ktos z was tak robił?
za piaste dałem 179pln
napisałeś dopiero w drugim Twoim poście w tym wątku, odpowiadając na pierwszy post sądziłem że rozchodzi Ci sie o przód. Do rzeczy, spóbuj przelożyć czujnik jeśli nic sie nie zmieni (a będziesz maił pewność że połączenie w kostce jest ok), najprawdopodobniej będzie wina po stronie pierścienia na łożysku, w tanich zamiennikach tak się niestety dzieje; masz ESP?
Stary 13-05-2011, 23:03   #20
lazar22

nie mam ESP na szczescie bo podobno pompy siadaja
Odpowiedz