![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 01-08-2010
Model: Ford Mondeo Mk3 kombi
Silnik: 2.0 TDDI 115KM
Rocznik: 2001
|
Dziwne te Fordy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. żeby jeszcze były jakieś specjalne sposoby gaszenia silnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po prostu paranoja
|
|
|
#12 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
#13 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomasz
Model: Kuga mk3 Titanium X
Silnik: 1,5 Ecoboost 150 KM
Rocznik: 2024
|
Byc może przekręcenie kluczyka o jeden stopień uruchamia kontrolowane wyłączenie silnika przez sterownik. Nagłe przejście przez wszystkie stopnie wyłącza sterownik przed zakończeniem sekwencji kontrolowanego wygaszania. Mile widziane merytoryczne komentarze.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
FCP member
![]() Imię: Michał
Model: Ford S-max
Silnik: 2.0 TDCi 140 KM
Rocznik: 2013
|
Temat stary, ale go odgrzeję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jakieś 15-20 tys. km temu (dokładnie nie pamiętam) wymieniłem komplet: sprzęgło + dwumasa. Na początku - nie ważne czy krótka czy dłuższa trasa - wyłączanie silnika to była poezja - wciśnięte sprzęgło, szybki ruch kluczyka w stacyjce, silnik miękko kończył pracę. Teraz zaczyna się robić narowisty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., lubi telepnąć budą. Z wypowiedzi Szanownych Kolegów wnioskuję, że nie ma się czym martwić, niemniej jednak doszedł jeszcze niepokojący dźwięk - czasem jest, czasem go nie ma, ale brzmi jak pracujący na średnich obrotach bęben pralki. Przy wymianie sprzęgła wymieniłem też małą dwumasę. Jakiś miesiąc temu robione były wtryski i mechanik, który opiekuje się moim autem stwierdził początek rozwarstwiana się koła - wymienił na nowe, stare poszło do reklamacji. Zastanawiam się, co spowodowało takie szybkie zużycie i czy nie ma to związku z tym dźwiękiem - na krótko przed wymianą się pojawił, po wymianie był spokój ze 2 tygodnie i ostatnio znowu go słyszę (nowe koło nie ma nawet 2 tys. km). Obroty na luzie nie falują, czasem lekko wibruje silnik ale na obrotomierzu tego nie widać. W ostatnim roku w samochód włożyłem już ponad 8 tys. zł i mam stres że znowu coś zaczyna się dziać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|