![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: marek
Model: FIESTA
Silnik: 1250 ZETEC S
Rocznik: 1997
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Łukasz
Model: S-MAX; B-MAX
Silnik: 2.0 EB ; 1.0 EB
Rocznik: 2012; 2014
|
Witam. Miałem kiedyś wstawić zdjęcie ale olałem sprawę. Wczoraj do niej powróciłem. I co się okazało moim zdaniem jest zepsuty licznik.
Wszedłem w tryb serwisowy i posprawdzałem sobie kilka rzeczy. Jak się okazało obroty silnika są ok.900, a na obrotomierzu pokazane ok.450. Tak samo podczas testu wskazówek, obrotomierz dochodzi tylko do 6,5 tyś nie do 7 tys. Tak samo jest ze wskazówką paliwa. Nie dochodzi ona do końca. A prędkościomierz pokazuje mniejszą prędkość o ok.5-8km/h. Czyli w ten sposób mogę stwierdzić, że zepsuty jest licznik? Jeszcze jedna sprawa. Mam mały komputer pokładowy na OBDII i w nim błędów nie pokazuje. W tym teście na liczniku, pokazuje mi się błąd "5967". Czytałem dużo o tym, ale w końcu nie wiem, czy chodzi o zbiornik paliwa, cewkę, czy o ABS. Samochód pali dobrze. Jak byłem u mechanika sprawdzić wszystko, to nie mam nic w nim do roboty, a także jemu błędów nie pokazuje żadnych. (PS. Czujniki ABS były wymieniane z przodu) A co do tego szarpania podczas schodzenia z obrotów. Rozmawiałem z kilkoma osobami, a także pisałem i powiedziały one, że to nie tylko u mnie się zdarza. Tak samo jak jedziemy na jedynce czy dwójce bez gazu i dodamy gaz, to lubi czasem samochód "podskoczyć". Ostatnio edytowane przez luksob99 ; 31-12-2014 o 08:59 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::advanced
![]() Imię: marek
Model: FIESTA
Silnik: 1250 ZETEC S
Rocznik: 1997
|
Mam taki sam silnik - u mnie nie ma problemów z szarpaniem silnika przy zmianie biegów- silnik ładnie łagodnie schodzi z obrotów ,czy mu dam w rurę czy nie, gdy go rozgrzeje to na jałowym mam 1000 obrotow, podejrzewam u ciebie krokowiec - nie wykonuje dobrze poleceń sterownika- może się lekko zacina i stad te skoki obrotow, u mnie niemiec wymienił gdzieś jak miał około 140 tys i jeszcze wisi na nim kartka, sprawdż odme u mnie była zatkana i też różne cuda wyprawiał.A może rzeczywiście to czujnik podciśnienia.
Ostatnio edytowane przez marko52 ; 31-12-2014 o 15:25 Powód: poprawka |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Łukasz
Model: S-MAX; B-MAX
Silnik: 2.0 EB ; 1.0 EB
Rocznik: 2012; 2014
|
Chyba mnie nie zrozumiałeś. Az tak samochód mi nie szarpnie. Czasem jak są za niskie obroty, ale to normalna rzecz w samochodach. A co z tym pytaniem na temat licznika? Ktoś może odpowiedzieć, bo nie wiem czy jechać na szrot Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|