Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-08-2016, 19:42   #11
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Nie działa wentylacja foteli

Cytat:
Napisał paweł200 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stargardu Szczec
Szczecin @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Stary 28-08-2016, 11:35   #12
paweł200
ford::amateur

Imię: Paweł
Model: mk4 kombi
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2012

Wczoraj miałem możliwość na chwile podmienić przełącznik z s maxa i okazało się że wszystko działa jak należy. Czyli na bank mam niesprawne przyciski
paweł200 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-05-2017, 15:39   #13
pitz
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.2 TDCi
Rocznik: 2013

Pozwolę sobie podpiąć się pod temat. Zostałem użytkownikiem MK4 jakiś miesiąc temu z kawałkiem, więc jak to w maju zdążyłem przetestować ogrzewanie foteli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ogrzewanie foteli działa, ale jak maj zrobił się bardziej czerwcowy to chciałem powentylować sobie tylną część ciała, ale niestety włączenie światełek na niebiesko nie powoduje żadnej zmiany w stopniu grzania zadka przez skórę foteli. Nigdy nie miałem samochodu z wentylacją foteli, więc do końca nie wiem jak to działa, ale na pewno jakoś, a tu nie widzę żadnej reakcji.
Zajrzałem do instrukcji żeby poszukać bezpieczników, ale niestety znalazłem opis tylko tych od grzania, od wentylacji nic. Czy to są te same bezpieczniki, czy muszę szukać innych?
pitz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-05-2017, 18:09   #14
artur1970
ford::expert

Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019

Wyłącz auto, poszukaj miejsca gdzie będzie cisza wokół auta. Załącz wentylację przełącznikiem - stopniowo - usłyszysz pracę wentylatorów. Umieszczone są one pod siedziskiem i te możesz zobaczyć pod fotelem. Drugi komplet jest w oparciu, te możesz tylko usłyszeć.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] -wentylacja powoduje tylko lekkie przewietrzenie alcantary, plecy nie kleją się do oparcia. Nie poczujesz "silnego" podmuchu w plecy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez artur1970 ; 31-05-2017 o 18:48
artur1970 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-06-2017, 10:33   #15
pitz

U mnie nie Alcantara, tylko skóra z dziurkami. Domyślam się, że mnie w fotelu nie uniesie, ale nie ma żadnej różnicy np. jak na jednym fotelu włączę, a na drugim nie i właśnie tego bym oczekiwał, żeby mi się po prostu plecy nie kleiły do siedzenia.
Spróbuję jak mówisz. Trochę się zastanawiam, czy coś nie jest na rzeczy, że niebieskie lampki zapalają się dopiero od drugiej, a przy grzaniu palą się wszystkie na czerwono.

GrzanieChlodzenie.jpg
Stary 01-06-2017, 14:37   #16
artur1970

Cytat:
Napisał pitz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trochę się zastanawiam, czy coś nie jest na rzeczy, że niebieskie lampki zapalają się dopiero od drugiej, a przy grzaniu palą się wszystkie na czerwono.

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
jest, powinny zapalać się od pierwszej. wyjmuj przełącznik i sprawdź czy nie był zalany. pozostaje czyszczenie
Stary 01-06-2017, 14:48   #17
pitz

Cytat:
Napisał artur1970 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jest, powinny zapalać się od pierwszej. wyjmuj przełącznik i sprawdź czy nie był zalany. pozostaje czyszczenie
Raczej nie wygląda na zalany, albo ktoś go dobrze wyczyścił. Rozbierałem ten tunel razem z przełącznikami (no może za dużo powiedziane - rozbierałem, ale widziałem od spodu), bo instalowałem gniazdo USB do kamery, tak żeby wziąć skądś prąd odcinany po wyłączeniu zapłonu i właśnie spod tego przełącznika wziąłem. Wszystko czyste bez śladów czegokolwiek nietypowego.
Kamera bierze 1A więc nie trzeba było szukać niczego na jakimś mega bezpieczniku i nie popsułem, bo zasilanie do kamery dochodzi (na szybkozłączkę podpiąłem). Poza tym wentylacja nie działała już wcześniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A poza tym oba zachowją się tak samo - lewy i prawy.

Ostatnio edytowane przez pitz ; 01-06-2017 o 15:46
Stary 01-06-2017, 16:16   #18
artur1970

Pozostaje podpiąć inny wyłącznik.
Stary 01-06-2017, 16:48   #19
pitz

Jeszcze można wierzyć, że np. przekaźnik się skończył, tylko bym go musiał znaleźć...
Stary 02-06-2017, 10:53   #20
pitz

Cytat:
Napisał artur1970 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozostaje podpiąć inny wyłącznik.
Pomogło co innego. Podpiąłem go do komputera przez tą wtyczkę dedykowaną od Forda i odpaliłem ELMConifg.
Jak zrobiłem ReadDTC to mało nie dostałem zawału. Napisał, że będzie resetował interface. Jak interface to sobie resetuj pomyślałem, kliknąłem OK i... wyłączył silnik, pomrugał, powyświetlał, a na koniec napisał że jest błąd komputera silnika, czy jakoś tak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na szczzęście wyłączenie i wciśnięcie przycisku Start uruchomiło silnik normalnie. Zresetował tylko ustawienia klimy i średnie spalanie (tyle zauważyłem) ale zaczęła działać wentylacja foteli (te górne i tak się nie palą przy wentylacji).
Natomiast sczytał wszystko z kompa i ustawienie foteli jest na grzanie i wentylacja.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania