![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
|
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: mk4 kombi
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2012
|
Wczoraj miałem możliwość na chwile podmienić przełącznik z s maxa i okazało się że wszystko działa jak należy. Czyli na bank mam niesprawne przyciski
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.2 TDCi
Rocznik: 2013
|
Pozwolę sobie podpiąć się pod temat. Zostałem użytkownikiem MK4 jakiś miesiąc temu z kawałkiem, więc jak to w maju zdążyłem przetestować ogrzewanie foteli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ogrzewanie foteli działa, ale jak maj zrobił się bardziej czerwcowy to chciałem powentylować sobie tylną część ciała, ale niestety włączenie światełek na niebiesko nie powoduje żadnej zmiany w stopniu grzania zadka przez skórę foteli. Nigdy nie miałem samochodu z wentylacją foteli, więc do końca nie wiem jak to działa, ale na pewno jakoś, a tu nie widzę żadnej reakcji. Zajrzałem do instrukcji żeby poszukać bezpieczników, ale niestety znalazłem opis tylko tych od grzania, od wentylacji nic. Czy to są te same bezpieczniki, czy muszę szukać innych? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
Wyłącz auto, poszukaj miejsca gdzie będzie cisza wokół auta. Załącz wentylację przełącznikiem - stopniowo - usłyszysz pracę wentylatorów. Umieszczone są one pod siedziskiem i te możesz zobaczyć pod fotelem. Drugi komplet jest w oparciu, te możesz tylko usłyszeć.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] -wentylacja powoduje tylko lekkie przewietrzenie alcantary, plecy nie kleją się do oparcia. Nie poczujesz "silnego" podmuchu w plecy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez artur1970 ; 31-05-2017 o 18:48 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
U mnie nie Alcantara, tylko skóra z dziurkami. Domyślam się, że mnie w fotelu nie uniesie, ale nie ma żadnej różnicy np. jak na jednym fotelu włączę, a na drugim nie i właśnie tego bym oczekiwał, żeby mi się po prostu plecy nie kleiły do siedzenia.
Spróbuję jak mówisz. Trochę się zastanawiam, czy coś nie jest na rzeczy, że niebieskie lampki zapalają się dopiero od drugiej, a przy grzaniu palą się wszystkie na czerwono. GrzanieChlodzenie.jpg |
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
jest, powinny zapalać się od pierwszej. wyjmuj przełącznik i sprawdź czy nie był zalany. pozostaje czyszczenie
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
|
Cytat:
Kamera bierze 1A więc nie trzeba było szukać niczego na jakimś mega bezpieczniku i nie popsułem, bo zasilanie do kamery dochodzi (na szybkozłączkę podpiąłem). Poza tym wentylacja nie działała już wcześniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A poza tym oba zachowją się tak samo - lewy i prawy. Ostatnio edytowane przez pitz ; 01-06-2017 o 15:46 |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
Pozostaje podpiąć inny wyłącznik.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
Jeszcze można wierzyć, że np. przekaźnik się skończył, tylko bym go musiał znaleźć...
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
|
Cytat:
Jak zrobiłem ReadDTC to mało nie dostałem zawału. Napisał, że będzie resetował interface. Jak interface to sobie resetuj pomyślałem, kliknąłem OK i... wyłączył silnik, pomrugał, powyświetlał, a na koniec napisał że jest błąd komputera silnika, czy jakoś tak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na szczzęście wyłączenie i wciśnięcie przycisku Start uruchomiło silnik normalnie. Zresetował tylko ustawienia klimy i średnie spalanie (tyle zauważyłem) ale zaczęła działać wentylacja foteli (te górne i tak się nie palą przy wentylacji). Natomiast sczytał wszystko z kompa i ustawienie foteli jest na grzanie i wentylacja. |
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|