![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Dawid
Model: Focus
Silnik: 2.0 PB
Rocznik: 2005
|
Po waszych komentarzach, że rzeczywiście żadnych płytek się tam nie wymienia, zadzwoniłem ponownie. Okazało się, że gość z serwisu zrozumiał, że mam silnik 1.6 gdzie rzeczywiście są płytki. W przypadku szklanek sprawdzenie samo luzów w koszcie 250 zl podtrzymuje, bo to nie problem, żeby je zmierzyć, ale robocizna od 1000 zł wzwyz nie licząc kosztu szklanek, bo trzeba ściągać cały rozrząd na łańcuchu plus wałki. Podziekowalem, dodzwoniłem się więc do innego serwisu gdzie za samo sprawdzenie policzyli mi 100 zł, także cena bardzo dobra. Teraz pozostaje się modlić, żeby luzy były w normie...
// a no i gość w serwisie zanim założę gaz mam sprawdzić czy silnik żre mi olej, bo ponoć powyżej 200000 często się to zdarza, ktoś potwierdzi? Ostatnio edytowane przez Vvigor ; 11-08-2017 o 01:40 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: Ford Focus mk2
Rocznik: 2006
|
Zdarza się i dużo wcześniej, pierścienie trochę za delikatne, duży wpływ na to czy się zapieką, ma - olej, to jak często jest wymieniany, styl jazdy kierowcy.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Dawid
Model: Focus
Rocznik: 2005
|
Jestem po sprawdzeniu w serwisie Mart Auto w Katowicach na Siemianowickiej. Polecam, za 100 zł elegancko sprawdzili i rozpisali. Wszystkie luzy wzorowe.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|