![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-05-2006
|
Wczoraj o 20.00 padł na skrzyżowaniu :fcp24
Laweta i do mechanika (ledwo się na niej zmieścił :fcp2 ) Mechanik twierdzi, że to prawdopodobnie alternator. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 09-09-2007
|
Mój problem jest troszkę inny, bo jak jest zimny to odpalam raz za razem i wszystko gra. Ale jak kontrolka płynu w chłodnicy pójdzie w górę to po zapaleniu pali się kontrolka ładowania i mam brak mocy ok. 800 obr./min., prąd idzie tylko z aku.
Jak silnik ostygnie to odpalam kontrolka ładowania gaśnie a ładowanie jest ok. 14V. Zagadka. Alternator? Regulator napięcia? Komputer pokładowy? Pozdrawiam, Przemek |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-10-2004
Model: Mondeo MKIII i Focus MK I
Silnik: TDCI 2.0 115KM i 1.6 16V
Rocznik: 2003 i 2004
|
Regulator napięcia bym obstawiał. Coś mu się pomerdało i jak jest ciepły to wariuje.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 09-09-2007
|
Witam,
Niestety to nie regulator napięcia, bo cały altenator został wymieniony na nowy i dalej dzieje się prawie to samo. Jak silnik się nagrzeje to ma ładowanie w ok. 10V, natomiast jak jak ostygnie to ma 14V. Teraz jest nowy akumulator i alternator, a także będzie sprawdzany komputer pokładowy + konsultacja z gościem, który mi robił chiptuning. A może ktoś ma inny pomysł? Bo mi ręce opadają. Pozdr. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|