![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: Ford S-MAx
Silnik: 1.6 Ecoboost
Rocznik: 08.2012
|
Ja już nie będę się wypowiadał na temat spalani bo mam dokładnie ten sam problem co kolega, który założył wątek. Mam auto od nowości, nie jeżdżę jak szaleniec po mieście, ale i też nie mam stylu emeryta a i tak Foka pali mi w mieście bez klimey 10,5-10,8 l/100 km i to byłoby na tyle...
Serio nie wiem jak zejść poniżej 10 l/100 km, ale sonda lambda uszkodzona w nowym aucie to chyba jakieś nieporozumienie... W tym miesiącu będę robił pierwszy przegląd po 20.000 km to poproszę ich, aby sprawdzili to w jakiś sposób bo powoli przestaje mnie to bawić! Pozdrawiam!
|
|
|
#12 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-09-2007
Model: Focus
Silnik: 1,6
Rocznik: 2008
|
musisz miec cos nie tak. ja mam ten sam silnik (co prawda hatchback 5d) i pali mi jakies 8,5 w warszawie i 7,5 troche w miescie troche poza.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Ford S-MAx
Silnik: 1.6 Ecoboost
Rocznik: 08.2012
|
Dlatego jak dam go na przegląd to powiem, że mają to sprawdzić bo mi takie spalanie nie odpowiada, a już na pewno tłumaczenie typu, że tak jeżdżę to mnie chyba zabije...
W każdym bądź razie dzięki za ifno. W tej chwili wróciłem z miasta i spalanie z 11,5 l/100km podskoczyło na 11,8 l /100 km. Jeżdżę tylko po mieście w tej chwili i nie powiem co mnie trafia...
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|