![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-06-2009
Model: KA
Silnik: 1,3
Rocznik: 1997
|
Pojemność baku to 42 litry. Ja tankuje dopiero wtedy jak wskazówka spadnie na sam dół czyli minie czerwoną kreskę rezerwy. Wtedy do pełna wchodzi mi ok 38 litrów czyli jeszcze w baku mam ok 3-4 litry paliwa.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michal
Model: S40
Silnik: 1.8 Duratec 125 KM
Rocznik: 2005
|
He. Podłącze się do tematu, ponieważ kwestia wskazania paliwa w nowszych modelach nie została jeszcze poruszona. Mam Ka z 2008 roku i po pierwszych 200 km byłem zszokowany, ponieważ wskaźnik paliwa pokazał prawie 1/2 poziomu. Po zatankowaniu do pełna na tym samym dystrybutorze okazało się, że dolałem tylko 13 litrów. Wiem, ze w niektóych modelach aut wskazania poziomu są nieliniowe i na przykład wskaźnik spada szybko w pierwszej połowie, po czym schodzi znacznie wolniej.Czy ten model też tak ma?
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|