![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-12-2006
Model: Ś. P. Transit 100
Silnik: 2,5 D
Rocznik: *1992 / +2011
|
Ja (odpukać !) nigdy prywatnie lub służbowo nie miałem kłopotów z paliwem. Za sprawdzoną uważam NESTE na Kolumba i Gdańskiej w Szczecinie. Nie zawiodłem się też na innych NESTE w Kraju
Uwaga nie tankować w Shell-u na Mieszka I w Szczecinie !!!
|
|
|
#12 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-09-2008
|
Cytat:
Jeszcze chcę nawiązać do postu Ziemka56. Święte słowa, ale chcę wtrącić swoje dwa grosze. Ja za radą jedynego od 1988 r. mechanika, który wreszcie UMIAŁ zreperować mi prawidłowo pompę (a stało się to w 2005 r., czyli trafiłem do niego po 17-tu latach udręki z różnymi ku....ami) leję do paliwa Mixol, ok 3/4 l na bak(bez względu na to czy zima , czy lato).Nie chodzi tu o własności smarne, ale silne własności myjące, które powodują spłukanie osadów znajdujacych sie w paliwie po chrzczeniu opału kwasem siarkowym.[quote] czy mogę to stosować w obecnych warunkach jak nie wiem w jakim stanie jest pompa ??
|
|
|
|
#13 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Jak najbardziej.
Są jeszcze specjalne preparaty myjące armaturę diesla np b. znanej firmy STP (USA), które wystepują w dwóch odmianach: jedna w małych pojemniczkach do stałego dolewaniach przy tankowaniu (15 - 20 zl), druga profesjonalna do stosowania co kilka, kilkanascie tysięcy km, koszt kilkaset zł. Ale wydaje mi się, że nie ma co się szarpać na frykasy i wystarczy zwykły Mixol.
|
|
|
#14 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-09-2008
|
Cytat:
dzieki
|
|