![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 26-02-2008
Model: S-Max Titanium S / Kuga Individual
Silnik: 2.5 T 220 PS / 2.5 T 200PS
Rocznik: 2009 / 2009
|
Jak masz do mk7 to pewnie, ze tak, bo mk5/6 ma inna i nie wiem czy da rade cos z tym zrobicGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-09-2007
Model: C-Max
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2008
|
Widzicie bo nie dopisałem, w moim mk5 jest ogrzewana przednia szyba, no teraz remont i trochę zmian więc instalacja idzie z mk7. I do tej instalacji z mk7 będę rzeźbił instalację ogrzewanej szyby bo w niej nie ma wyjść na podgrzewaną szybkę.
Ale chyba będę musiał sobie zwieść obie instalki do domu i zobaczę co da się z tym zrobićGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Żeberko to weź podrzuć, może będzie pomocna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
Takie cos udalo mi sie znalezc ta niemieckim forum, opis do mk7, tylko teraz pytanie jak to wsio polaczyc i wyprowadzic kable na pod szybeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., jakie kostki tam sa, fotki by sie przydaly. Jakis elektryk by sie przydal:fcp1
1 fotka podlaczenia przekaznika: zur Frontscheibe - do przedniej szyby zur Ladekontrolleuchte - do kontrolki ladowania Kontrolleuchte - kontrolka wlaczenia szyby na wlaczniku zum Schaltkontakt - do wlacznika Masse - Masa:fcp1 zur Sicherung - do bezpiecznika 2 fotka podlaczenia wlacznika: Kontrolleuchte - kontrolka wlaczenia szyby Beleuchtung - oswietlenie wlacznika Schaltausgang - wyjscie wlacznika Masse - Masa:fcp1 Moze z tego ktos cos bedzie umial wyrzezbic [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] zastanawia mnie tylko czy musi byc oryginalny przekaznik czy wystarczy obojetnie jaki aby mial 6 nozek. Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez corneliusab ; 27-07-2009 o 02:27 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-10-2005
Model: Focus mk1
Silnik: 1.6 16v Zetec-SE
Rocznik: 2001
|
Oto ten schemacik
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. oraz rozmieszczenie poszczegolnych wtyczek z numeracja z ksiazki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
zeberko dzieki ale takie cos to ja mam tylko po niemiecku. Jak dobrze pojdzie to bede miec oryginalna wiazke ale to bede wiedzial dopiero w weekendGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak czy siak dzieki. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Sorry, ze tak post pod postem ale moze komus sie przydaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Juz wiem na milion % ze nie mam instalacji w aucie pod grzana szybe przednia, znalazlem dzis kostke pod ktora sie ta instalke podlacza, kostka jest na 12 pinow z czego piny 6,7 i 8 sa puste. Pod ta kostke podlacza sie instalke pod klime i pod grzana szybke:fcp1 i grzane spryskiwaczeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kostka znajduje sie pod maska miedzy blotnikiem a silniczkiem wycieraczek, przyczepiona do sciany grodziowej. Zdaje mi sie ze do 95 rocznika w tam miejscu jak na foto byl komp od ABS jak u mnie, chyba od 96 rocznika byla w tym miesjcu juz pompa ABS. Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez corneliusab ; 29-07-2009 o 15:50 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Ja mam w oryginale wszystko to co powinien mieć ghia czyli brakuje tylko klimy i spryskiwaczy a jest elekt. szyby ,lusterka podgrzewane-szyby obie i siedzenia ,szyberdach elekt.,szyby przyciemnione i regulowane w dwóch płaszczyznach siedzenie kierowcy.Abs i napinacze wydaje mi się że są powinny być w standardzie a i jeszcze kontrola trakcji ale była za dopłatą tak jak klima.Kostka w moim mk7 od grzania szyb jest między sinikiem wycieraczki a przednią ścianką grodziową po lewj od pompy abs-u bezpiecznik to nie wiem bo się nie spalił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a prądu żre ile wlezie.
|
|
|
|
#18 |
|
|
Ciekawe, teraz to juz nie potrzebuje tych informacji bo od wczoraj wiem gdzie jest kostka przylacznieniowa, jak bylo trzeba to jakos nikt sie nie ujawnil, ze ma grzana szybe bo jeszcze przypadkiem chcialbym zeby poszukal, gdzie jest kostka i instalkaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez corneliusab ; 30-07-2009 o 09:46 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
Schemat do grzania przedniej szyby, sam malowalem takze wybaczcieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez corneliusab ; 09-09-2009 o 10:00 Powód: zmiana schematu, na starym brakowalo masy |
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Zarejestrowany: 05-03-2007
Model: Mondeo mk5 Vignale
Silnik: 2,0 ecoblue AWD
Rocznik: 2020
|
Patrz a ja jestem dotychczas przekonany, że mam tam wtyczke do abs (nie mam go). Sprawdzę co to za wtyczka tkwi tam nieobsłużona. masz grzane spryskiwacze cornel?
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|