![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
Sprawdz w skrzynce bezpiecznikowej pod maska bezpiecznik F2 50A odpowiedzialny za uklad zaplonu, F7 50A odpoowiedzialny za glowne zasilanie, F28 20A odpwiedzialny za zaplon, F30 7.5A oraz F29 30A. Zobacz czy zasilanie do nich dochodzi i czy z nich wychodzi. Ja mialem przypadek w Transicie z 2005 ze upalil mi sie nie wiadomo czemu kabel od bezpiecznikow. Zlaczylem go na nowo i wszystko dziala. Alarm, hmm raczej nie zwlaszcza jak fabryczny.
P.S. Bezpieczniki w kabinie sprawdziles ?
Pomoc tylko na forum ! Nie pros o pomoc przez PW ! Ostatnio edytowane przez 1olek ; 29-08-2009 o 12:41 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 25-07-2009
Model: Mondeo Kombi
Silnik: 2.0 TDCi 115
Rocznik: 2003 FL
|
Bezpieczniki pod maską są ok w kabinie nie sprawdzałem bo jest tam się ciężko dostać, ale zaraz się za to zabiorę
Ostatnio edytowane przez yarek ; 29-08-2009 o 15:27 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
Bezpieczniki sprawdziłem wszystkie. Są ok. Był u mnie elektryk, posprawdzał miernikiem i stwierdził że nie ma zasilania do stacyjki, (o czym ja już wiedziałem). Podłączył na krótko plus z akumulatora do plusa przy stacyjce i udało się auto odpalić bez żadnego problemu. Ale stwierdził że nie wie co jest przyczyną braku zasilania. Powiedział że musi znalezć schemat i sprawdzić co to może być. Mam odezwać się do niego w poniedziałek wtedy on podjedzie do mnie podłączymy na krótko i pojadę do niego do warsztatu. Ale muszę powiedzieć że pachnie mi tu słoną opłatą, która może jest zupełnie niepotrzebna, bo przyczyna może być błahostką.
Chociaż zupełnie nie wiem co o tym sądzić |
|
|
|
|
|
#14 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
Zobacz sobie na ten schemacie Starting and charging, wyraznie widac ze do stacyjki plus idze jednym przewodem od bezpiecznika ze skrzynki pod maska. Sprawdz jak Ci pisalem czy z niego wychodzi napiecie, jak tak a do stacyjki nie dociera to kabel sie mogl przepalic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#15 |
|
|
Dzięki za schemat mam nadzieję że mi się przyda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Udało mi się naprawić usterkę. Bez strat finansowych.
Przepalił się bezpiecznik F 28. Ja nie wiem jak to się stało, że tego nie zauważyłem sprawdzając bezpieczniki, przez co nabawiłem się stresu. Ale mam nauczkę na przyszłość.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z drugiej strony co mogło być przyczyną przepalenia się tego bezpiecznika??? Pytałem się poprzedniego właściciela i on powiedział że jemu też ten bezpiecznik mu się przepalał w przeszłości! |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|