Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 23-09-2009, 10:26   #11
kuzek
ford::advanced

Model: Honda Accord Tourer
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Nagrzewajace sie plastiki przy nodze kierowcy

Cytat:
Napisał tadmar8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pytanie do was: czy nagrzewają się wam tylko te dolne części przy pedale gazu, czy ciepło rozchodzi się dalej na lewy bok środkowej konsoli?
Jak będę w serwisie zmieniał opony na zimowe, poruszę ten problem i zarządam przynajmniej dokonania termoizolacji
tak nagrzewały się, i została załóżona osłona plastiowa z termoizolacja na wysokości pedału gazu. Ponieważ też nagrzewał sie mocno lewy bok konsoli srodkowej, została założona izolacja termiczna trzpienia nagrzewnicy. w prakctyce przykleiono gabki na bok nagrzewnicy i założono dodatkowe gabki na rurki wchodzace przy nagrzewnicy. Troche to pomoglo ale dalej sie to nagrzewa, tzn teraz jest juz tylko cieple. Niestety tu FORD dał plame przy konstrukcji tego auta i nie odizolował odpowednio tej cześci. Mogł chociaż podobnie jak to jest w innych autach zastosować dodatkowy zawór odcinajacy dopływ płynu do nagrzewnicy w przypadku kiedy ustawi sie temp. na niebieskim polu.

kuzek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-09-2009, 09:36   #12
Morel
ford::beginner

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 Benzyna

U mnie przez cały czas plastik był i jest ciepły. Ostatnio na dość długiej trasie (Warszawa-Graz Graz-Mediolan-La Spezia) zauważyłem że grzeje się jeszcze bardziej.Znacznie cieplejszy kiedy korzysta się z nawiewu a nie z klimatyzacji (klimatyzacja automatyczna). Najcieplejszy a nawet gorący jest tuż przy pedale gazu. Auto mam od kwietnia tego roku.
Morel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-09-2009, 11:23   #13
tadmar8
ford::amateur

Model: fiesta trend
Silnik: 1.25/82km
Rocznik: 2008

No i sprawę nagrzewania się plastików muszę przyspieszyć. Nie dość, że nie tylko rury są jak ukrop, to i plastik jest dosyć gorący. Miałem z tym czekać do zmiany kół zimowych, ale od wczoraj wyszedł nowy "kwiatek" - na dotychczasowe brzmienie silnika nakłada się jeszcze drugi, wolniejszy ale głośniejszy; charczy, klekocze jakbym miał disla. Najgłośniej słychać to gdy stoi na rozruchu i pierwszym i drugim biegu. Jak jadę i wbijam luz to też charczy.
Miarka się przebrała i na wtorek mam wizytę w ASO, zobaczymy co zym zrobią.
tadmar8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-09-2009, 11:02   #14
logar4

Model: S-MAX
Silnik: 1,6 EcoBoost
Rocznik: 2011

Fiesta Sport, 1.6 ccm 120 KM. prawie nie wyczuwalne nagrzewanie (z klimą czy bez, z ogrzewaniem czy bez) się na wysokości łydki kierowcy.

Pro.
logar4 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-10-2009, 01:05   #15
losarturos
ford::average

Imię: Artur
Model: Ford Fiesta
Silnik: 1.25
Rocznik: 2007
Thumbs down Odp: Nagrzewajace sie plastiki przy nodze kierowcy

Żeby posiadacze nowej fiesty nie czuli się bardzo wyróżnieni oznajmiam, że w wersji MK6 jest tak samo. Też czułem, że zawsze jast mi ciepło w nogi więc sprawdziłem. Głęboko z przodu na wysokości prawej łydki plastikowa osłona jest ciepła. A ponieważ z ciekawości wsadziłem tam łapkę aż znalazłem tam trochę pustego miejsca i trafiłem na gorącą rurę tak, że poparzyłem sobie paluchy... Jak widać zmiana modelu na nowy nie doprowadziła do poprawienia błędów.
losarturos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-03-2010, 15:51   #16
kuzek

Model: Honda Accord Tourer
Silnik: 2.0

Witam,
jestem ciekawy jak problem nagrzewającego sie plastiku został rozwiazany u innych. Robi sie ciepło wiec ta wada może sie teraz ujawnić ....
kuzek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-04-2010, 10:52   #17
Zuuczek
ford::average

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 A4

Czesc,

Nie dostrzeglem u siebie zadnego problemu z grzejaca sie konsola. Po przeczytaniu wasych postow sprawdzilem i wydaje sie, ze u mnie nie ma problemu nagrzewania. W kazdym razie macalem na dole, pod konsola, i znalazlem oslonke plastikowa, ktora jest nawet ciepla nieco. Za nia jest cos gabczastego pewnie wspomniana wczesniej termoizolacyjna, rurek nie dotykalem, by sie nie poparzyc, bo czulem bijace od nich cieplo tam, gdzie gabka sie konczyla. Konsola moze sie ciutke nagrzewa w miejscu, gdze opieram o nia noge, ale to od nogi... sprawdzilem probujac nie opierac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zuuczek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania