![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 20-02-2007
Model: Honda Accord Tourer
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 06-05-2009
Model: Fiesta
Silnik: 1.4 Benzyna
|
U mnie przez cały czas plastik był i jest ciepły. Ostatnio na dość długiej trasie (Warszawa-Graz Graz-Mediolan-La Spezia) zauważyłem że grzeje się jeszcze bardziej.Znacznie cieplejszy kiedy korzysta się z nawiewu a nie z klimatyzacji (klimatyzacja automatyczna). Najcieplejszy a nawet gorący jest tuż przy pedale gazu. Auto mam od kwietnia tego roku.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 23-09-2009
Model: fiesta trend
Silnik: 1.25/82km
Rocznik: 2008
|
No i sprawę nagrzewania się plastików muszę przyspieszyć. Nie dość, że nie tylko rury są jak ukrop, to i plastik jest dosyć gorący. Miałem z tym czekać do zmiany kół zimowych, ale od wczoraj wyszedł nowy "kwiatek" - na dotychczasowe brzmienie silnika nakłada się jeszcze drugi, wolniejszy ale głośniejszy; charczy, klekocze jakbym miał disla. Najgłośniej słychać to gdy stoi na rozruchu i pierwszym i drugim biegu. Jak jadę i wbijam luz to też charczy.
Miarka się przebrała i na wtorek mam wizytę w ASO, zobaczymy co zym zrobią. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-09-2006
Model: S-MAX
Silnik: 1,6 EcoBoost
Rocznik: 2011
|
Fiesta Sport, 1.6 ccm 120 KM. prawie nie wyczuwalne nagrzewanie (z klimą czy bez, z ogrzewaniem czy bez) się na wysokości łydki kierowcy.
Pro.
|
|
|
#15 |
|
ford::average
![]() Imię: Artur
Model: Ford Fiesta
Silnik: 1.25
Rocznik: 2007
|
Żeby posiadacze nowej fiesty nie czuli się bardzo wyróżnieni oznajmiam, że w wersji MK6 jest tak samo. Też czułem, że zawsze jast mi ciepło w nogi więc sprawdziłem. Głęboko z przodu na wysokości prawej łydki plastikowa osłona jest ciepła. A ponieważ z ciekawości wsadziłem tam łapkę aż znalazłem tam trochę pustego miejsca i trafiłem na gorącą rurę tak, że poparzyłem sobie paluchy... Jak widać zmiana modelu na nowy nie doprowadziła do poprawienia błędów.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Zarejestrowany: 20-02-2007
Model: Honda Accord Tourer
Silnik: 2.0
|
Witam,
jestem ciekawy jak problem nagrzewającego sie plastiku został rozwiazany u innych. Robi sie ciepło wiec ta wada może sie teraz ujawnić ....
|
|
|
|
#17 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-03-2010
Model: Fiesta
Silnik: 1.4 A4
|
Czesc,
Nie dostrzeglem u siebie zadnego problemu z grzejaca sie konsola. Po przeczytaniu wasych postow sprawdzilem i wydaje sie, ze u mnie nie ma problemu nagrzewania. W kazdym razie macalem na dole, pod konsola, i znalazlem oslonke plastikowa, ktora jest nawet ciepla nieco. Za nia jest cos gabczastego pewnie wspomniana wczesniej termoizolacyjna, rurek nie dotykalem, by sie nie poparzyc, bo czulem bijace od nich cieplo tam, gdzie gabka sie konczyla. Konsola moze sie ciutke nagrzewa w miejscu, gdze opieram o nia noge, ale to od nogi... sprawdzilem probujac nie opierac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|