![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 20-08-2009
Model: FOCUS MK1 hatchback
Silnik: 1.8 TDCI 74kW
Rocznik: 2004
|
Przepraszam za pomyłkę;
- nie 70 gr tylko tylko 60 gr. za sztukę - nie 3W tylko 1.2 W (czyli małe) Niektórzy płacą za te żaróweczki w serwisie po ok. 30 zł. i to jest już przegięcie ! Jeśli chodzi o led`y, to czytałem na tym forum narzekania na takie rozwiązanie - podobno świecą zbyt skupionym światłem i w efekcie mamy 5 wyraźnych jasnych plam na zegarach, a pozostałem miejsca są mocno w cieniu; tradycyjne żarówki są pod tym względem lepsze. |
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
ford::professional
![]() Imię: Maciej
Model: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5CRDi 140KM
Rocznik: 2001
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#13 |
|
|
No domyślam się, że kolega Cobretti zgłębił temat i zna wszelkie za i przeciw, a biorąc pod uwagę stopień zasłużenia dla niniejszego forum należy mu zaufać i ewentualnie naśladować w kwestii oświetlenia diodowego.
Oczywiście jestem pewien, że po montażu podzielisz się spostrzeżeniami i być może grono zwolenników technologii led dzięki temu się powiększy. Osobiście nie jestem zwolennikiem zbytniego poprawiania fabryki.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#14 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#15 |
|
|
Zapewniam, że to nie był sarkazm, chociaż jak przeczytałem mój post, to rzeczywiście sam doszedłem do wniosku, że trochę to zabrzmiało zgryźliwie. W każdym razie nie taki był mój zamiar, naprawdę jestem pewien, że sprawdziłeś temat i żadne negatywne uwagi na temat ledów umieszczane na tym forum nie umknęły Twojej uwadze.
Żeby była jasność - ja też nie jestem przeciwnikiem takiego pomysłu, po prostu nie widziałem efektów takiej oświetleniowej operacji. W każdym razie czekam na Twój raportGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-10-2007
Model: Jeep Grand Cherokee
Silnik: 4.0 I6
Rocznik: 1994
|
Ja już miałem diody rozpraszające w aucie zamontowane... i wróciłem do zwykłych żarówek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#17 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Grzegorz
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 1999
|
Co do diód to nie wiem czy będzie działało ściemnianie zegarów. A w nocy jednak się przydaje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-11-2008
Model: Focus
Silnik: .
Rocznik: .
|
Wiele typów ledów obsługuje już ściemnianie. Ja u siebie mam w kabinie kilka typów i wszystkie obsługują ściemnianie - zmniejszają natężenie świecenia, aż do momentu kompletnego zgaśnięcia.
Problemem jest znalezienie odpowiednich diodek. Odpadają te standardowe, świecące w jednym kierunku - to pisali już poprzednicy. Kolejne rozwiązanie to taki typ diodek: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie wiem tylko, czy mimo wszystko nie będzie jaśniejszych i ciemniejszych punktów. Najlepsze chyba rozwiązanie to diody typu dyfuzyjnego: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Świecą podobnie do zwykłych żarówek, oczywiście chodzi o rozproszenie światła. Mają one minus: nie zawsze świecą całkiem na biało (bardziej w krystaliczny lub niebieski kolor), no i są słabsze niż standardowe diody. Także @Cobretti czekamy na jakieś efekty Twoich modyfikacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#19 | |||
|