![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Imię: GRZEGORZ
Model: MONDEO MK4
Silnik: 2.0 duratec + LPG
Rocznik: 2008
|
nie masz pilota ale alarm się aktywuje sam 20 sec po przekręceniu kluczyka w drzwiach i to są- jak wyżej koledzy piszą- czujniki ruchu mam to samo w mondku (ja mam pilot w kluczyku ale samym kluczykiem też mogę to robić) i napewno działają tylko musi ktoś siedzieć w środku i się poruszyć
i druga sprawa... na pewno masz ryglowanie zamków -jak zamkniesz kluczykiem drzwi to przekręć w ciągu 5sec jeszcze raz na zamykanie- to jeszcze raz zaburczą ci silniczki centralnego... po tej operacji jak kogoś zamkniesz w środku to nie wysiądzie bo klamki wewnątrz pojazdu będą zblokowane o aktywacji alarmu informuje kontrolka czerwona w zegarku rozbrajasz alarm otwierając kluczykiem auto.. i jak coś wyć przestaje Ostatnio edytowane przez hesiek ; 21-03-2010 o 19:55 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 30-08-2008
Model: mondeo sedan [mk1]
Silnik: 1,8 td
Rocznik: 1996
|
Czujniki ruchu aktywują się tylko przy podwójnym ryglowaniu.Po przekręceniu kluczyka i uaktywnieniu alarmu powinna zacząć szybko mrugać dioda przy zegarku,a po chwili zacznie mrugać coraz wolniej.Wyłączenie alarmu następuje po przekręceniu kluczyka.Jeżeli nie uaktywnia się przy zamknięciu po stronie kierowcy to spróbuj to zrobić po stronie pasażera.Mogą być uszkodzone mikrostyki przy bębenku zamka.
|
|
|
#13 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995
|
miałem to w swoim mk1.raz te czujniki działały a raz nie. jedyne co działało zawsze to zamknij auto i zostaw otwartą szybę po 20-30sek. nie otwierając auta wsadź kluczyk do stacyjki i spróbuj zapalić. u mnie zawsze to alarm uruchamiało.możesz jeszcze zobaczyć czy jest podpięta centralka jest za schowkiem pasażera
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zablokowany
Model: Mondeo Mk1 Ghia
Silnik: 2.0 136Km
Rocznik: 1993
|
A gdzie sie znajduje jakaś syrena od tego??
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
w bagazniku
|
|
|
#16 |
|
Zablokowany
|
Pewnie tak
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
ford::advanced
![]() Imię: GRZEGORZ
Model: MONDEO MK4
Silnik: 2.0 duratec + LPG
Rocznik: 2008
|
tak w bagażniku pod tapicerką w lewym nadkolu to jest zwykły klakson który zacznie ci ,,trąbić,, pulsacyjnie tak jak mrugają kierunki
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zablokowany
|
Ok sprawdzę sobie jutro,ale wygląda na to ze całe urządzonko nie jest sprawne.
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-06-2009
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 b+g
Rocznik: 1994
|
Cytat:
faktycznie takiego wyposazenia to pozazdroscic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja mam tylko glx'a bez klimy i podgrzewanej przedniej szybki ;/ |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zablokowany
|
Ryglowanie mi działa ale nic nie mryga i zadna czerwona lampeczka nie miga,a szkoda, no ja te gadżety posiadam do szczęścia brakuje tylko ogrzewania postojowego i podgrzewanych foteli a tak full wypasGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|