Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-10-2014, 17:18   #2071
tombalt
ford::professional

Imię: Tomasz
Model: S-MAX ST / Focus Active, wnętrze Vignale
Silnik: 2.0 TwinTurbo/1.5 EB
Rocznik: 2020/2020
Domyślnie

Pogorszenie jakieś jest na 100%, ale nie zauważalne w porównaniu z wyeliminowaniem pisku i zakłóceń....

Stary 01-10-2014, 17:24   #2072
Wons
ford::average

Imię: KONOUSUNIĘTE
Model: XXX
Silnik: XXX
Rocznik: XXXX
Domyślnie

Cytat:
Napisał tombalt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pogorszenie jakieś jest na 100%, ale nie zauważalne w porównaniu z wyeliminowaniem pisku i zakłóceń....

Fakt !zawsze coś sie naprawia lub eliminuje to drugie już trzeba łatać i tak bez końca no ale siedziec i nic nie robic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wons jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2014, 18:27   #2073
kr.bi
ford::advanced

Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał Wons Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Fakt !zawsze coś sie naprawia lub eliminuje to drugie już trzeba łatać i tak bez końca no ale siedziec i nic nie robic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a więc nie tylko ja odebrałem wrażenie, że zastosowanie filtru/filtrów powoduje pogorszenie jakości. No cóż, filtr jednak jakieś pasmo "wycina". Dlatego też (przynajmniej u siebie) zdecydowałem się na "krótka masę" z jednoczesną dużą pojemnością (~100 tyś mikroF) przy zasilaniu. "Pisk" zaczyna być słyszalny (na NX) dopiero przy 50% głośności i to na koniec odsłuchiwanego utworu przy jego "wyciszaniu". Wydaje się więc że piski "dostają" się zarówno po torze zasilania jak i sygnału.

pozdrófka
kr.bi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2014, 19:14   #2074
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023

Zależy jak masz tor sygnału podłączony. Jeśli ekranowanym przewodem to przynajmniej w teorii zakłócenia nie powinny powstawać w tym miejscu.

Ja się cały czas zbieram do założenia filtra na zasilanie. Zastanawiam się czy wpiąć go przed radio (obciążenie filtra max 10A) czy tylko pomiędzy radio a BT. W sumie samo radio mi nie piszczy, ale jak włączę telefon/BT streaming, to już słychać.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2014, 19:24   #2075
Wons

Domyślnie Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał wrzoch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zależy jak masz tor sygnału podłączony. Jeśli ekranowanym przewodem to przynajmniej w teorii zakłócenia nie powinny powstawać w tym miejscu.

Ja się cały czas zbieram do założenia filtra na zasilanie. Zastanawiam się czy wpiąć go przed radio (obciążenie filtra max 10A) czy tylko pomiędzy radio a BT. W sumie samo radio mi nie piszczy, ale jak włączę telefon/BT streaming, to już słychać.

To tak jak u mnie filtr zamontowac wg opisu chyba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

piny 16 i 17 na zasilaniu
Stary 01-10-2014, 19:32   #2076
kr.bi
ford::advanced

Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał wrzoch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wiązka fabryczna :-/, na Sonym (kiedy go miałem) wszystko działało bez pisków. Tłumaczę sobie też to tym, że akurat w czasie zmiany Sonyego na NX szczotki alternatora starły się na tyle, że zaczęły być "słyszalne" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
W sumie samo radio mi nie piszczy, ale jak włączę telefon/BT streaming, to już słychać.
mam tak samo - CD z NX odtwarza dźwiękiem krystalicznym natomiast mp trójki z usb modułu bt/vc niestety z piskami (aktualnie lekkimi po 50%, jak opisałem wyżej). Z filtrem zasilania to już rozważałem wpięcie stablizatora, tylko że ten potrzebuje na wejściu nieco więcej niż ma na wyjściu dawać. Musiałby mieć nieco więcej niż te ~12-13V, a więc trzeba byłoby "czymś podnieś" o te kilka voltów ... - no i tu zaczyna się dużo kombinowania

pozdrófka
kr.bi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-10-2014, 13:33   #2077
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Aktualny link do ostatniej aktualizacji modułów BT/VC/USB [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 04-10-2014, 12:58   #2078
Wons

Domyślnie Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aktualny link do ostatniej aktualizacji modułów BT/VC/USB [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Aktualizacja ruszyla u mnie (calkiem przypadkowo) dopiero po osadzeniu katalogu z mp3 w usb . Wcześniej gdy byla tam sama bez znaczenia czy w folderze czy jako jedyny plik z na usb bez szans na rozpoczęcie. Trochę sie obawiałem czy zakończy się powidzeniem bo napis na NX Updating nie znikał ok 20 min ale po zakończeniu działa jak należy nawet po podłączniu Iphone
Dzieki za pomoc wszystkim. Poniżej foto dla potwierdzenia sukcesu
P.S. Fitr zamontowalem po dolutowaniu końcówek czincz na druty w istniejącą instalacje tak aby w każdej chwili można go było wypiąć i spiąc czincze z ominięciem filtra. Uważam że filtr spełnia swoją role pod warunkiem odizolowania jego obudowy od masy karoserii a min pogorszenie jakości dźwięku po jego wpięciu jest jak najbardziej ok--- wreszcie nie słysze piszczenia 👍

Wysłane przez TapatalkGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Wons ; 04-10-2014 o 13:30
Stary 06-10-2014, 21:46   #2079
maciek8791

Model: Ford SMAX
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2012

Panowie mam pytanie, ktoś mi powiedział, że do s-maxa z converse z radiem sony potrzebny jest określony moduł żeby gadało - prawda to? Czy np. taki moduł z USB będzie ok?

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Oczywiście do tego wiązki, mikrofon, końcówka usb do schowka itd.
Czy końcowe litery oznaczenia modułu oznaczają język?

pozdrawiam
Maciek
maciek8791 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-10-2014, 22:25   #2080
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

No ale "S-max z converse" to jest już produkowany ładnych parę lat... Może jakiś szczegół z którego roku ten S-max? Moduły BT/VC z USB wymagają radyjek Sony z wyższym (późniejszym) softem... Było już o tym tyle razy, że aż się nie chce mi szukać...

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 06-10-2014 o 22:35
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania