![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#211 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-03-2012
Model: mondeo
Silnik: 2.0 tddi
Rocznik: 2000
|
ja to widzę że nikt nic nie działa tylko czeka aż ktoś coś napisze i powie co było u niego. u mnie po wymianie alternatora jest poprawa,bo tylko raz na jakiś czas się coś dzieje,jeszcze mechanik ma włożyć drugi.
|
|
|
|
|
|
#212 |
|
|
nie jestem taki jak inni że mają temat gdzieś. przyczyną usterki był komputer. trzeba wymienić i wszystko wróci do normy nawet inne objawy np falujacej temperatury itd i u każdego jest napewno to, bo znalazłem majstra który nie jednego forda naprawił z ta usterka.pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#213 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4 Kombi Tit S, Fiesta Mk7
Silnik: 2.5T, 1.4
Rocznik: 2009, 2009
|
komputer znaczy ECU silnika czy GEM ?
Zmagam się z podobnym problemem, dzisiaj auto trafi do elektryka. |
|
|
|
|
|
#214 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
|
napewno chodzi o ecu...tylko ze szkoda ze nikt z was konkretnych bledow nie podal.
|
|
|
|
|
|
#215 |
|
![]() Imię: Andrzej
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 16V
Rocznik: 2008
|
Kolego Brzo mógłbyś napisać coś więcej na temat wymiany tego ECU. Z przyczyn niezależnych nie mogłem odwiedzać forum przez kilka tygodni a interesuje mnie ta kwestia ile cię ten interes kosztował, założyłeś nowe eku czy używkę i czy da się to zrobić samemu czy elektronik musi to programować i zgrać do pozostałych zabezpieczeń typu immobilizer zamki itp. Czy do tej pory nie miałeś już żadnego objawu zapalającej się lampki ładowania.
|
|
|
|
|
|
#216 |
|
|
samemu tego nie zrobisz, kosztowało mnie to 400zł,komputer używamy, trzeba pozgrywać, już tyle czasu po wymianie i auto śmiga. poprostu komputer nie pobudzal alternatora. wymień i powinieneś mieć wszystko ok. i daj znać czy to pomogło. pozdro
|
|
|
|
|
|
#217 |
|
|
w takim razie będę szukał mechanika od tych spraw, mam również taki problem ze ogrzewanie kabiny nieraz mi się samo wyłączało i włączało a od czasu do czasu również zamki się same zamykały być może t również była wina tego kompa.
Może ktoś zna i poleci mi mechanika od tych spraw na terenie województwa świętokrzyskiego lub małopolskiego byłbym wdzięczny. |
|
|
|
|
|
#218 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 31-12-2012
Model: mk3
Rocznik: 2001
|
Dzień dobry, dzisiaj spotkał mnie ten sam problem. ford mk3 2001 tddi 90km. Chciałem podkreślić że tydzień temu wymieniałem alternator, samochód zaprowadziłem do warsztatu, gdzie naprawiali mi alternator. Mam nadzieje że to naprawa będzie w ramach reklamacji. Niestety w UK nie bawią się w naprawianie części po prostu wymieniają.
Chciałbym podkreślić że szyby el nie działają prawidłowo od kilku dni. Opuszczają się prawidłowo jednak żeby je zamknąć trzeba trzymać guzik. ogrzewanie tez chodziło jak chciało ale to przed wymiana alternatora. edit: Mechanik skontaktował się ze mną że nic nie znalazł (szukał usterki an zimnym silniku, śpieszyło mu się bo właśnie zamykali). Autko odebrałem problem dalej występuje. po nowym roku mam 2 tygodnie urlopu zaprowadzę go jeszcze raz. niestety auto jest mi potrzebne codziennie dojeżdżam do pracy ponad 20km. Myślicie że 2 tygodnie dam rade nim się jeszcze poruszać? Ostatnio edytowane przez Ghoostcire ; 31-12-2012 o 16:32 |
|
|
|
|
|
#219 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
|
Ghoostcire
jeszcze sie niczym niemartw. co do szyb to wez instrukcje oslugi do reki. co do ladowania-niema pewnosci ze wsadzono poprawne zaminniki regulatora i czy wsadzono wlasciwy alternator. twoj przypadek raczej poki niema pewnosci ze pasuje do tego tematu. |
|
|
|
|
|
#220 |
|
|
Kolego Brzo możesz napisać jeśli jeszcze odwiedzasz te stronę czy po wymianie ECU w twoim mondku ta usterka już się nie pojawiła.
|
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|