Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 02-07-2010, 15:17   #21
jasiuprezes1
ford::average

Model: ford focus
Silnik: tddi
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: ile gram mieści się czynnika chłodzącego do klimatyzacji

TOM3EK skoro piszesz ze trzeba miec pojecie dlaczego postawiles na krytyke innych kolegow a nie na pomoc w rozwiazywaniu problemow.a jesli chodzi o sol to moje auto nie wie co to jest,a drogi hiszpanskie sa troszke lepsze od polskich.pewnie dlatego moja klima jeszcze pracuje.w naiblizszym czasie wybiore sie do serwisu na kontrole to napisze co w trawie piszczalo i czego ile brakowalo.

jasiuprezes1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-07-2010, 22:56   #22
Tom3ek
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 1600
Rocznik: 1994

Cytat:
Napisał jasiuprezes1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
TOM3EK skoro piszesz ze trzeba miec pojecie dlaczego postawiles na krytyke innych kolegow a nie na pomoc w rozwiazywaniu problemow.a jesli chodzi o sol to moje auto nie wie co to jest,a drogi hiszpanskie sa troszke lepsze od polskich.pewnie dlatego moja klima jeszcze pracuje.w naiblizszym czasie wybiore sie do serwisu na kontrole to napisze co w trawie piszczalo i czego ile brakowalo.
wiesz dlaczego ? polska mentalność jest taka że polak pojedzie nabić klime do wulkanizatora bo jest to o 10zł tańsze, a jak zaczynają sie problemu (nieszczelności, nie pompujący kompresor lub inny problem) to jedzie sie do specjalisty i wymaga naprawy w 10 minut tego co zespół wulkanizator no i oczywiście bez ponownego nabijania bo wulkanizator drugi raz napełni za darmo, a powiedz mi z czego ma sie utrzymać serwis klimatyzacji przez 12m-c skoro w sezonie nie jest w stanie zarobić tyle aby starczyło na całe 12m-c ?

a co do rozwiązywaniu problemów to poczytaj moje inne posty, pomagam ....
Tom3ek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-07-2010, 00:45   #23
jasiuprezes1
ford::average

Model: ford focus
Silnik: tddi
Rocznik: 2002

tom3ek,mnie nie interesuje jak się ma utrzymać serwis klimatyzacji przez 12 miesięcy ale jak chcesz to mam propozycje,,niech zaczną naprawiać lodówki w sezonie zimowym.tom3ek nie obrażaj się na mnie ponieważ nie mieszkam w polsce od 10 lat a tu gdzie mieszkam wszelkiego rodzaju naprawy przeprowadzam w serwisie forda .mechanicy biorą mniej o 20 procent ale trzeba im wszystko palcami pokazywać.faktem jest że polacy mają różną mentalność ale nie sądze aby nabijali klime u wulkanizatora.u mnie prawie każdy warsztat mechaniki posiada sprzęt do napełniania i diagnostyki klimatyzacji i przeprowadzają naprawy aut a przy okazji klime.

Ostatnio edytowane przez jasiuprezes1 ; 03-07-2010 o 00:49
jasiuprezes1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania