![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Michał
Model: Ford S-MAX PLATINIUM X, Ford Escape 2.0 AWD ecoboost 2020 Daihatsu Terios J2 4x44
Silnik: 2.0 TDCI 143 km, 2.0 ecoboost 243 km, 1.5 benzyna 106 km
Rocznik: 2008, 2020, 2006
|
Cytat:
Masz racje, jasne że można i w taki sposób załatwić sprawe. Ja jednak postawiłem na Swoim. Kamyk strzaskał mi szybe czołową, ubezpieczyciel jak najbardziej skłonny był wymienić na zamiennik (o parametrach technicznych zgodnych z orginałem) w ramach pakietu "AC szyba" w kwocie do 3.0 pln (na tyle opiewała usługa w pakiecie ubezpieczenia). Tylko - SZYBA O TAKICH PARAMETRACH TECHNICZNYCH NIE WYSTĘPUJE W ZAMIENNIKU. Chodzi tu głównie o filtr IR. Dwa tygodnie walczylem z ubezpieczycielem i skończyło się na piśmie do siedziby zarządu. Za ok. 1 godz. od momentu wysania w/w miałem tel. od ubezpieczyciela z informacją "że oczywiście szybę mogę wymienić na orginalną w ASO" Dzisiaj odebrałem auto po wymianie i jestem .... BARDZO ZADOWOLONY z usługi. Dostałem 2 lata gwarancji na szybę, podtrzymano gwarancję na perforacje nadwozia, nie straciłem zniżki w AC, ponadto jest certyfikat naprawy. Może to dla niektórych mało istotne ale na pewno przy sprzedaży auta ma to dosyć duże znaczenie. pozdrawiam Michał Ostatnio edytowane przez michał71 ; 28-02-2013 o 22:20 |
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|