![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 06-02-2010
Model: C-MAX
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
Rozumiem, że muszą być z canbus. Ale czy komputer nie będzie wywalał błędów? Interesuje mnie wymiana na ledy podświetlenia nóg, bagażnik i dwie lampki w podsufitce.
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Przemek
Model: c-max
Silnik: 1,8 benzyna/LPG
Rocznik: 2005
|
Nie wiem jak sprawują się zwykłe więc nie ryzykując kupiłem canbusy. W bagażniku i na nogi masz 5W5
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] A podsufitka (41mm): [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Z tym,że na podsufitce w tych lampkach masz jeszcze dodatkowo po dwie T5W też je chce wymienić ale nie mogę jakoś trafić bo te co znajduje led są za duże [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] (ta się niestety nie miesci, ma 28mm) Takie coś by pasowało, ale niestety nie ma wzmianki o canbusie: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez Przemo17101970 ; 10-03-2017 o 18:46 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
|
Dziękuję bardzo. Czyli canbus. W podsufitce żarówek do czytania nie będę podmieniał. Tylko te które zapalają się automatycznie po otwarciu drzwi. Ale zanim kupię muszę sprawdzić jak wyjąć lampki w podsufitce, podświetlenia nóg oraz w bagażniku. Chyba największą zagwozdkę będę miał z lampkami w posufitce.
PS. I raczej interesuje mnie ciepła barwa. Ostatnio edytowane przez grzeste ; 10-03-2017 o 19:37 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
|
Bardzo prosto.Nic nie kombinuj z obudową lampki, wyciągasz samo szkło. Masz jeszcze dwie lampki pod osłonami słonecznymi :-)
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
Tak, ale pod osłonami nie zmieniam. W bagażniku mam W5W, alo co ciekawe podświetlenie nóg jak i dwie lampki w podsufitce ( wszystkie 3 żarówki ) mają również W5W. Dziś rozebrałem i posprawdzałem co tam siedzi. Nie mam rurkowych, tylko i wyłącznie W5W.
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
Czyli inny rocznik-inna konstrukcja.
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
No niestety. Jak się sprawdzą to wymienię również żarówki do czytania oraz te w osłonkach przeciwsłonecznych. Kupiłem 5 ledów z canbus ale nie za 3 PLN ( parametry wyssane z palca ) a za ~15 PLN.
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
![]() Zarejestrowany: 06-07-2013
Model: C-MAX i Focus C-MAX
Silnik: 1,6TDCI 109KM
Rocznik: 2007 i 2004
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
|
Mam pytanie.W moich lampkach podsufitowych mam jedną żarówkę C5W i dwie T4W.Kupiłem ledy i problem polega na tym ze ta C5W swieci natomiast te dwie T4W już nie a biegunowości w tych żarówkach niestety nie da sie zmienic.Zastanawiam sie nad zmianą kabelków zasilania i tu mały problem Do lampki wchodzą dwie wtyczki Jedna z jednym kabelkiem a druga w kształcie litery T ma podwójną wtyczke Do jednej wchodzi jeden kabalek a do drugiej dwa Gdy zmienie miejscami ten kabelek pojedynczy we wtyczce T z tym kabelkiem jednym z drugiej wtyczki to żarówki T4W swiecą i nawet komp nie wykazuje błędu, ale zostają mi wolne te wda kabelki od wtyczki T. Co z nimi, od czego one są, czy mogą zostać luzem? Na zdjęciu zamieniłem te kabelki od bolców poziomych i jest ok ale zostały te kabelki od bolca pionowego po prawej stronie i o te kabelki jest pytanie
Ostatnio edytowane przez Przemo17101970 ; 16-03-2017 o 13:45 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
![]() Imię: Maciek
Model: Kuga MK2 FL / Fiesta MK7
Silnik: 2.0 TDCi 180 KM / 1.25 Pb 82 KM
Rocznik: 2017 / 2011
|
Ja bym się na twoim miejscu nie bawił w hackowanie przedliftowej lampki, tylko kupiłbym na Allegro poliftową na normalne żarówki W5W. Jest tego na pęczki w cenie puszki piwa.
Będą pasować wszystkie z tych roczników, nie ważne czy z Focusa, z C-Maksa, Mondeo czy Fiesty.
Ford Kuga 2.0 TDCi 180 KM manual MK2 FL ST-Line [Mica Shadow Black] Ford Fiesta 1.25 Pb 82 KM manual MK7 pre-FL 4-d [Panther Black] był Ford Focus 1.8 TDCi 115 KM manual MK2 FL Hatchback [Panther Black] |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|