![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: kiedyś: Focus MKIII kombi
Silnik: TDCi 140 KM
Rocznik: 2011
|
Koledzy, żadna taśma dwustronna ani tym bardziej kropelka nie nadaje się do tego. Najlepszy jest Sikaflex -221 czarny. Przykleiłem tak odklejające się uszczelki lewych przednich i tylnych drzwi i połowę uszczelki bagażnika przez którą woda lała się do bagażnika pod koło zapasowe.
|
|
|
|
#22 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-02-2013
Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
|
E tam, taśma dwustronna trzyma już u mnie prawie rok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - takie cóś też na 100 % jeszcze lepiej sobie poradzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 07-08-2016 o 14:11 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: kiedyś: Focus MKIII kombi
Silnik: TDCi 140 KM
|
Taśma dwustronna może tak dobrze nie uszczelnić jak silikon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#24 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Karol
Model: focus mk3
Silnik: 1,6 tdci
|
U mnie odkleiła się przy tylnych prawych drzwiach. Przykleiłem butaprenem. Na razie trzyma ;-)
Pozdr. Karol |
|
|
|
|
|
#25 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: Ford Focus MK3 Titanium
Silnik: 1.0 Ecoboost 125KM
|
Ja użyłem kleju multibond 26 klei on gume z metalem trzyma sie do tej pory.
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
![]() Imię: Wiktor
Model: Focus mk3
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
|
Ja samochód kupiłem po jego okresie gwarancji, a uszczelki odklejają się coraz bardziej. Na początku miałem problem tylko z tylnymi prawymi drzwiami, a po miesiącu(!) już odklejone są wszystkie. Tragedia. Spróbuję to skleić kropelką
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
![]() Imię: Ben
Model: Focus Mk3
Silnik: 1,6
|
Kropelka trzyma juz dwa lata...
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-04-2019
Model: Focus ST mk3
Silnik: 2.0
Rocznik: 2014
|
Odkopuję temat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kupiłem Focusa z 2014 roku i mam ten sam problem z jedną uszczelką. Myślałem o zastosowaniu wymienionego wyżej preparatu Sikaflex 221. Zastanawiam się tylko czy nie lepiej jednak kupić Sikaflex 512FC. Niestety słabo się na tym znam :| Stosował to ktoś żeby powiedzieć jak to trzyma po dłuższym czasie?
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
|
Poczekaj chwilkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja w niedzielę chyba zabieram się za tą od moich drzwi kierowcy (u mnie prawe). Niechcący złapałem w Polsce za uszczelkę jak zamykałem drzwi i mi znowu "odeszła". W niedzielę planuję ją odkleić, wyczyścić wszystko plastikową łopatką a potem denaturatem i nałożyć od nowa z klejem GorrilaGlue (coś jak super glue). Zobaczymy jak mi pójdzie. Jedyny problem, że mogę tylko popracować jeśli nie będzie padać. Niezbytnio rozumuje dlaczego chcesz uszczelkę przyklejać silikonem. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-04-2019
Model: Focus ST mk3
Silnik: 2.0
Rocznik: 2014
|
O widzisz! Dlaczego silikonem? Szczerze - nie wiem :/ Ktoś tu powyżej tak proponował, a że ja się na takich rzeczach kompletnie nie znam, więc wolę podpytać kogoś kto ma pojęcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mój znajomy proponował mi przyklejenie tego taśmą dwustronną, ale jakoś mi się to nie widzi jako profesjonalne rozwiązanie. Chciałbym zrobić coś raz a dobrze. Byłbym wdzięczny gdybyś napisał jak Ci to wyszło.
Edycja: właśnie oglądałem ten klej - którego używasz? Tego brązowego, czy przezroczystego? Ostatnio edytowane przez udonder ; 09-05-2019 o 13:33 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|