![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
najpierw ustalmy kto wymienial amory i czy zostalo to zrobione dobrze..
Nastepnie napisz gdzie dla ciebie jest lewa/prawa strona. Moim zdaniem tutaj cos mocno drutowano.. dlugo masz ten samochod? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 09-06-2020
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2009
|
Zawieszenie wyprogramowane.
Lewa strona to ta po stronie kierowcy. A jest jeszcze jakaś druga lewa strona??? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
to jakim cudem masz czujniki po prawej?
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 09-06-2020
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2009
|
Raczej są tam od zawsze. Zresztą mają oznaczenie właściwe na prawą stronę. Myślałem, że to się czegoś więcej dowiem, ale chyba nie bardzo.
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Miguel
Silnik: 2.0TDCI 163KM Power Shift
Rocznik: 2011
|
Hejka, miałem problem z nisko świecącymi ksenonami i majstrowałem przy czujnikach. Przedni czujnik daje skrajne wartości - Forscan pokazywał 125 mm, przy takich wartościach nie da się dokonać "kalibracji reflektorów".
Zauważyłem, że blacha do mocowania dolnego króćca cięgna czujnika jest wygięta, ale tak idealnie jakby fabrycznie dopasowane do wahacza. Zdjęcia poniżej. Pytanie do Was mam takie, czy wy też macie tak tą blachę wygiętą? Ja dołożyłem zwykłą blaszkę i nagle czujnik pokazuje dobre wartości (około 50mm) i daje się dokonać kalibracji. Może ta wygięta blacha "wygła się" podczas jakiejś naprawy u któregoś z mechaników, bo kiedyś światła świeciły ok, a ostatnio był dramat bo miałem światła tylko na jakieś 20 metrów do przodu i już wyżej nie dało się ustawić śrubami na lampie. Ostatnio edytowane przez krzykor ; 13-11-2022 o 17:57 Powód: poprawione zdjęcia |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|