Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-03-2019, 13:29   #21
cypisekdar
ford::average

Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: 2.0L Duratorq-TDCi odpalanie jak w toto lotku

Hej, niestety komputera nie mam więc chyba tylko kierunek "mechanik". Wrzuciłem na YT - możesz proszę posłuchać? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Z góry dziękuję
Pozdrawiam

cypisekdar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-03-2019, 13:33   #22
woro_woro
ford::professional

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2011

Cytat:
Napisał Kemala Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie ściągam plików, ponieważ jest możliwość udostępnienia na otwartych portalach filmikowych
Szacun!
woro_woro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-05-2021, 11:11   #23
savik
ford::beginner

Model: C-MAX Titanium Ultima
Silnik: 2.0 TDCi 173 KM
Rocznik: 2010

Odgrzeję trochę kotleta. Pęcherzyki nie mają nic do odpalania. Przyczyna to klapa gasząca - zaraz za gumowym wężem przy dolocie. U mnie jest przetarty kabel od ECU i podczas gaszenia nie podaje sygnału do elektrozaworu sterującego gruszką podciśnienia od klapy. Jak już złapało napięcie to zamknęło klapę i się blokowała w pozycji zamkniętej. Trzeba ją oczyścić. Klapę zablokowałem ręcznie, próba odpalenia - zero reakcji. Kilka prób dalej również nie odpalał. Otworzyłem klapę - odpalił za pierwszym. Przewody do zdiagnozowania: 15-RJ37 do ECU wtyka C417 oraz 15S-RJ47 do masy. U mnie masa na elektrozaworze jest, obstawiam na 99% przewód 15-RJ37 do ECU. Po podaniu napięcia zewnętrznego na elektrozawór (silnik musi pracować) klapa się zamyka. W tym tygodniu spróbuję zrobić bypassa, dam znać
savik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania