![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-06-2008
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2010
|
Hej, niestety komputera nie mam więc chyba tylko kierunek "mechanik". Wrzuciłem na YT - możesz proszę posłuchać? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Z góry dziękuję Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 27-03-2014
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2011
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-03-2013
Model: C-MAX Titanium Ultima
Silnik: 2.0 TDCi 173 KM
Rocznik: 2010
|
Odgrzeję trochę kotleta. Pęcherzyki nie mają nic do odpalania. Przyczyna to klapa gasząca - zaraz za gumowym wężem przy dolocie. U mnie jest przetarty kabel od ECU i podczas gaszenia nie podaje sygnału do elektrozaworu sterującego gruszką podciśnienia od klapy. Jak już złapało napięcie to zamknęło klapę i się blokowała w pozycji zamkniętej. Trzeba ją oczyścić. Klapę zablokowałem ręcznie, próba odpalenia - zero reakcji. Kilka prób dalej również nie odpalał. Otworzyłem klapę - odpalił za pierwszym. Przewody do zdiagnozowania: 15-RJ37 do ECU wtyka C417 oraz 15S-RJ47 do masy. U mnie masa na elektrozaworze jest, obstawiam na 99% przewód 15-RJ37 do ECU. Po podaniu napięcia zewnętrznego na elektrozawór (silnik musi pracować) klapa się zamyka. W tym tygodniu spróbuję zrobić bypassa, dam znać
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|