![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 10-11-2021
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
|
Witam Panowie i Panie.
Dzisiaj podczas wymiany żarówki zauważyłem dziwne wygięcie obiektu z krzyżem (nie, nie jestem egzorcystą!) Puszka, w środku guma - poszperałem i jest to zapewne poduszka prawa silnika. Mam kilka pytań: 1 czy samodzielna wymiana poduszki jest trudna? mk4 2.0 cdti 2. czy poduszkę demontuje się przy wymianie rozrządu (będzie robiona). Pytam, bo rozważam wymianę właśnie przy okazji wymiany rozrządu. 2. Wybrać jakąś konkretną firmę poduszki, czy po prostu dobrej firmy: Corteco, Febi itd.? Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
|
Nie chodzi mi o wyzwanie: Czy da się? Tylko raczej o potwierdzenie, czy w serwisie standardowo demontują poduszkę prawą w trakcie wymiany rozrządu?
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
|
Cytat:
Bump: A czy ktoś może mi podpowiedzieć czy jest to trudne do wykonania samemu? |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
![]() Imię: Szymon
Model: Fiesta
Silnik: 1.3
Rocznik: 2002
|
Jak chcesz wymienić tylko poduszkę to delikatnie luzujesz sroby, podpieraszz silnik za miskę olejową żeby nie opadł i odkręcasz poduszkę, wkładasz nową (ja dawałem Corteco i nie narzekam) i skręcasz wszystko razem. Rozrządu nie dotykasz przy tej operacji.
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
OK dzięki za odpowiedzi.
Znalazłem sobie taką poduszkę na znanym portalu aukcyjnym. Wszystko się zgadza. Jest ona oznaczona tam jako Corteco 80004575 Tak dla ciekawości wszedłem sobie na stronę corteco do ich katalogu . A tam przy części o tym numerze uwaga: Rok prod. do: 04/11 Ktoś wie co to ma być? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK3
Silnik: 1,5 TDCi
Rocznik: 2016
|
Na pewno UNIKAJ FEBI te poduszki mają koszmarne opinie co ja potwierdzam.
Teraz będe się przekonywał na org Forda ... co do Corteco nie wiem ryzykuj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. oczywiście dziś nie ma gw na nic ... moze i sam ford okazać sie nie takim jak na pierwszy montaż. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| mondeo mk4 , wymiana poduszki |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|