![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-09-2008
Model: FF MK3
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2016
|
Drążek czy końcówkę ?
Po wymianie proszę podziel się wrażeniami czy pomogło czy nie. Mam podobne objawy i wszędzie gdzie nie pojadę twierdzą że zawieszenie ok, natomiast mnie to gruchotanie doprowadza do szewskiej pasji ;(. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 25-10-2009
Model: MONDEO
Silnik: benzyna
Rocznik: 2008
|
kolego,,u mnie stukalo lozysko amortyzatora,,,,nie moglo znalezc usterki kilku mechanikow az wreszcie znalazl sie taki po przejechaniu sie samochodem,WYMIENIONE LOZYSKO I CISZA
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
|
Tak ale u mnie nie puka u góry tylko wyraźnie problem dotyczy dolnej części zawieszenia. Więc jestem pewien że to nie łożysko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 25-10-2007
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 145KM
|
wymienilem lewy drazek kierwoniczy i zrobilem zbieznosc
drazek u jednego mechanika... zbieznosc u drugiego... drugi zauwazyl, ze z prawym kolem cos jeszcze nie halo... od razu postraszyl maglownica ;/ nie wiem czy slusznie co gorsza kierownica nadal leko pracuje przy wolnych predkosciach na boki, skacze lewo-prawo... ponoc gumy... to zamowilem dwie 16tki i czekam na chwile obecna auto nadal wydaje nieladny dzwiek, ale juz tylko gdy mam kiere skrecona w lewa strone i jade, jak w prawo to juz nie... jakies pomysly? wydaje mi sie, ze teraz wlasnie puka w prawym kole... a dzwiek jest taki jakbym przejezdzal przez cos nierownomiernego, ale rozlozonego w tej samej odleglosci, nie wiem jak to wyjasnic, np jakbym przjezdzal przez jakies tory, ale szyn byloby z 10 sztuk... i tyryryryryryryryryryryryy odkrecam kiere na wprost i jest ok, skrecam w lewo i znowy tyryryryrryryry musze znowu podjechac ;/ |
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
Jeśli wcześniej problem występował podczas skręcania w prawo lub w lewo a po wymianie tylko w jedną stronę to sugeruje to problem z przeciwnym drążkiem. Tak odpowiada logika.
Mam podobny objaw. U mnie co prawda nie słychać żadnych metalicznych stuków ale słychać jakby to nazwać takie gruchotanie, coś w rodzaju jakby zawieszenie sobie a karoseria sobie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Wygląda to tak że jak podjeżdżam pod krawężnik lub inną przeszkodę to po prostu czuje jakby koła podskakiwały, tak jakbym nie miał gum. Kurcze trudno to wytłumaczyć. W moim wypadku zawieszenie sprawdzałem na szarpakach i u kilku mechaników, wszyscy twierdzą że jest ok, wymieniłem stabilizatory ale problem nadal występuje. Nic nie ściąga, na równym auto jedzie idealnie, brak podejrzanych odgłosów. Dopiero słyszę to przy krawężnikach, nierównościach poprzecznych lun dużej ilości dziur które się powtarzają. Może ktoś ma pomysł ?. Choć po przeczytaniu posta mam małą nadzieję że może faktycznie to same drążki kierownicze ?. Wydaje mi się że trop jest dobry bo w pierwszym poście było info że stuka podczas skrętu w lewo i w prawo po wymianie jednego drążka stuka już tylko w jednym kierunku tak ? a więc wymień drugi i powinno być ok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Oczywiście po wszystkim napisz co i jak, czy pomogło. Ostatnio edytowane przez Cezar77 ; 10-08-2010 o 20:58 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
na logike tez bym stawial na drazek, ale zwariuje, jak mam placic jeszcze raz za to samo... czyt. zbieznosc wrrr
najgorsze, ze jeden i drugi mowi mi o tym samym, ze ten silnik tak nie pracuje, chodzi im o kle kle... na niskich obrotach ;/ ten samochod to chyba same wydatki, niedawno wymienialem pompe wspomagania, ale teraz przy skreceniu jest dziwny szum, jak skrecam i auto stoi jest ok, ale jak jade i skrecam to dzwiek jest slyszalny, oj niedobrze, niedobrze - a poki co zrobilem na tej uzywce z 3-4tys km zdjecie to kolezanki moze i mam, ale pisze w osobie meskiej ;p |
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
Heh sorki, rozpędziłem się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
W sumie to dziwie się że nie wymieniłeś kompletu drążków, bo to tak jak z końcówkami. Dużo płaciłeś za drążek ?. Generalnie to wiele zależy w jakim stanie kupiłeś auto. Tak naprawdę każde się psuje. Miałem wiele marek aut i tak naprawdę to chyba jedynym wyznacznikiem jest jak ktoś dbał o auto i jak zaniedbał to potem wszytko skupiło się na Tobie. Tak bywa ale powiem Ci że na tyle polubiłem to autko że mogę wymieniać bo w porównaniu do innych aut części jeszcze nie są tak obłędnie drogi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
|
ja wczesniej jezdzilem a3, w prawdzie mlody jestem... nie chce narzekac, bo moze zle nie jest... ale mondeo sporo odstaje od takiej marki jak vw czy audi
samochodzik byl/jest w na prawde dobrym stanie, przebieg na krecony, przeglady robione na czas, tuz przed moim zakupem na prawie 2tys euro przeglad ;/ zaden diler, handlarz, obcy, po prostu kolega ojca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. niewazne, skupmy sie na priorytetach, otoz nagralem ten dzwiek, bo wlasnie sprawdzilem jeszcze auto z kolega hobbista i stwierdzilismy, ze nie ma zadnych luzow w zawieszeniu, a dzwiek jest na prawde niepokojacy i nie wiem co to moze byc dodam, kola do maksa skrecone lewo, jazda po nierównej nawierzchni, objaw nie wystepuje kiedy jezdze w prawo najlepiej slychac od 9sek do konca, na poczatku ruszam, wiec kle kle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] prosze kolegow o pomoc! |
|
|
|
|
|
#29 |
|
|
Trochę słabo słychać ale wydaje się być znajomy, tzn. tak go słychać jak u mnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Słuchaj a jak na postoju kręcisz kierownicą prawo lewo, takie szybkie ruchy czy ten dźwięk jest podobny do tego ? . Nie wiem ale coś mi mówi że to ten drążek, skoro po wymianie pozbyłeś się hałasu z jednej strony to i zapewne na drugą pomoże Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Ja muszę się jeszcze przemęczyć choć niebotycznie mnie to wkurza ale niestety swoją pulę wydatków na ten miesiąc wyczerpałem więc trzeba czekać do matki boskiej pieniężnej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
|
zadnego dzwieku nie ma jak jade po rownej nawierzchni, jak skrecam to rowniez... problem pojawia sie w dziurach i tylko gdy skrecam w lewo
sprawdzalismy z qmplem to o czym mowisz, zadnych dzwiekow jak krece szybko jakby to byl drazyk, to kolo mialoby luzy na podnosniku, prawda? a nie ma... to lewe mialo i walilo wlasnie jak z filmiku... dlatego mechanik zarzadzil wymiane drazka... wzialem najdrozszy, bo ktos o to pytal czyli 80zl dobra, podjade do mechnika jutro, bo zwariuje a slychac slabo, bo to tylko dyktafon w tel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak podglosnisz to niezle wali, u mnie na lapku slychac ok |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|