![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-11-2007
Model: Focus I kombi
Silnik: 1,8TDDI
Rocznik: 2000
|
Do RUFIK Jestem bardzo ciekawy wyników twoich poczynań. jak będziesz miał jakieś dane o Ford enhaced pids to daj znać na priva. Mam elma i się trochę bawię ale wiele z pidów podanych w programie scanxl nie działa.Zastanawiałem się ,czy wogóle są one obsługiwane w Focusie I 1.8 TDDi a takiego posiadam.
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zablokowany
Model: fs
Silnik: 1998
Rocznik: 95
|
programy maja mase pidow bo to uniwersalne programy. Wiec nigdy nie pokaze cisnienia paliwa w samochodzie gdzie regulowane to jest np na zasadzie mechanicznej. Chyba oczywiste.
Tak samo wam nie pokaze odczytu z 4 sond jak maja silniki v6 niektore. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
|
Ja mam takie logi przy obrotach około 3000 rpm
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i nie oczekuje,że w dieslu będę miał podane wartości sondy lambda tylko dlaczego nie można odczytać wartości realnych ?Możliwe jest to tylko poprzez wciśnięcie przycisku zamrożonych ramek.Dodam,że inne auta mają dane pokazywane w rzeczywistości np zmiana obrotów jest stale monitorowana a u mnie jedynie przy odczycie zamrożonych ramek? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zablokowany
|
w pcmscanie caly czas. w tym scan xl tez wystarczy wcisnac czerwona kropke do nagrywania , wtedy wykresy rysuje , a jak zielona kropke to podaje wartosci caly czas.
Wiec to raczej wynika z braku wiedzy obslugi programu. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
Dzięki za uświadomienie, a pro po wiedzy - nikt się geniuszem jeszcze nie urodził.Pozdrawiam Atol.
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zablokowany
|
napisalem raczej bo po fordzie roznych rzeczy mozna sie spodziewac , chociaz watpilem zeby odczyt tam byl inny , ale wole juz za zapasu napisac raczej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
im wiecej pidow naraz odpalonych tym duzo wieksze opoznienie. W pidach wybieramy tryb agresiv , wyszukuje , potem warto zrobic sobie kilka configuracji wykresow. Ja mam teraz roznie predkosc obroty zaplon , inne z sondami. Szybkosc dzialania duzo lepsza. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
Dzięki, jak będę mial chwilkę to sie pobawię w ustawienia, póki co łącze się bez problemów tylko odczyt ramek trochę zajmuje bo ściąga dane z wszystkich jakie są zapisane w programie ale to kwestia ustawień jak pisałeś
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
ford::average
![]() Imię: RAFAŁ
Model: MONDEO / FOCUS
Silnik: 2,0 TDDI / 1.8 TDCI
Rocznik: 2001 / 2005
|
Witam
Atol, proszę napisz z pomocą jakiego interfejsu się łączysz |
|
|
|
|
|
#29 |
|
|
ELM 327 v 1.1
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 19-06-2008
Model: Focus MK I Sedan
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2003
|
Czy ktoś może wie jakim interfejsem podłącze się do FF 1,8 TDCI z czerwca 2003r.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|