![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 06-08-2008
Model: mondek
Silnik: 1.8
Rocznik: 93
|
Cytat:
A co ze raz jest ciepłe powietrze na szybe a nieraz zimne nawet jak temp jest wysoka.??? |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
|
Czy jak bedzie uszkodzona uszczelka pod glowica badz peknieta glowica to moze sie tak dziac ze auto raz leci cieplo a raz zimno z ogrzewania czy moze parownik od gazu jest winiem???
Sam juz nie wiem co robic a jest bulgotanie w zbiorniku nie zawsze ale poziom plyny sie podnosi i po jakims czasie opada i temperatura wraca do normy i jest ogrzeawnie cieplo i znowu sie podnosi i zimne. Macie jakies pomysły co temu winien??? Czy zostaje mi zaprowadzic do mechanika?? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
zapowietrzanie sie ukladu,
|
|
|
#24 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 30-08-2008
Model: mondeo sedan [mk1]
Silnik: 1,8 td
Rocznik: 1996
|
Cytat:
|
|
|
|
#25 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
zapowietrza sie, bo płyn sie gotuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#26 |
|
|
Auto jest u mechanika i prawdopodobnie uszczelka pod glowica do wymiany. Ja tez tak mysle bo plyn smierdzi benzyna. Auto rozbiera i jest jeszcze pekniecia dwa male na kolektorze wydechowym ale mechanik powiedzial ze narazie moze zostac z pol roku pojezdze.
I jeszcze jedno nie moze odkrecic srub glowicy ukrecaja sie, a uszczelka juz zamowiona. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
Jaką barwe powinien mieć plyn w zbiorniku płynu chłodzącego i jakie plyny albo układy powinienem odpowietrzyć?
|
|
|
|
#28 |
|
|
To zalezy czym masz zalane auto. Ja mialem zielony ciemny płyn zimowy. By odpowietrzyc uklad odkrec korek od zbiornika i wyjdzie powietrze.
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 30-08-2008
Model: mondeo sedan [mk1]
Silnik: 1,8 td
Rocznik: 1996
|
O ile mnie pamięć nie myli to jakoś tak do połowy 1998 był niebieski,potem pomarańczowy.Polecałbym oryginał forda.Nie jest znowu taki drogi,a ma przedłużoną trwałość do 10 lat.
Odpowietrzy się sam.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|