![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 Zetec
Rocznik: 1995
|
Mam trochę inne pytanie, mam mkI i nie mam kontrolki poziomu paliwa, czy można samemu jakoś sobie założyć?
|
|
|
#32 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-01-2006
|
Cytat:
Nie wiem czy np dobrze rozumiem i prosze o pomoc w postaci rysunku jek mniej wiecej w baku to wyglada bo jesli to tylko kwestia podawania odpowiedniego napiecia na wskaznik paliwa to w ciagu paru godzinek moge zrobic uklad ktory podepnie sie w odpowiednie miejsce 3 kabelkami ( zasilnia, masa, wartosc pomiaru) i kwestja wyregulowania przy jakim wskazaniu ma zapalic sie dioda z rezerwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ew. pomyslec i zrobic cos co jest w skodach ze jak malo paliwa i wsiada sie dopiero co do auta to przez chwile wyje cos w rodzaju gdy swiatla wlaczone sa aby wiedziec ze trza juz do stacji sie kierowac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
|
Mi powiedzieli w ASSO jeżeli mam mały schowek koło zegarka na pulpicie to fabrycznie nie ma kontroli od paliwa ( brak jakiegoś komputerka ) i założenie czegoś takiego około 1000 zł :fcp24
|
|
|
#34 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 30-03-2005
Model: Mondeo mk4 Titanium X Combi,
Silnik: 2,0 tdci 143ps
Rocznik: 2010
|
"Mi powiedzieli w ASSO jeżeli mam mały schowek koło zegarka na pulpicie to fabrycznie nie ma kontroli od paliwa ( brak jakiegoś komputerka ) i założenie czegoś takiego około 1000 zł "
po prostu nie masz check-panela a tam tylko w mk1 była kontrola rezerwy,na blacie jej po prostu nie ma.tzn miejsce jest ale fizycznie jej nie podłączano.dopiero od czasu produkcji mk2 ta lampak została przeniesiona na tablice wskazników i tam swieci mozna zamontować taki zestawik-montując pompę paliwa z czujnikiem od rezerwy z mk2 i podpinajac czujnik z pompy pod ta kontrolke która w mk1 standardowo jest martwa
|
|
|
|
#35 |
|
|