![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-07-2013
Model: Mondeo Vignale MK5 BiTurbo
Silnik: 2.0TDCI 210KM
Rocznik: 2018
|
Czyli jeden i ten sam przycisk Read DTC i Clear DTC działa w różny sposób w zależności od wybranego modułu ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Read DTC i Clear DTC działa zawsze tak samo,ale trzeba to powtarzać każdorazowo dla każdego modułu z osobna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez mm32 ; 30-06-2014 o 22:41 |
|
|
|
|
|
#33 |
|
|
Dziwacznie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w każdym bądź razie dziękuję. Jutro będę próbował, dam znać jakie efekty działań.
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
|
W module HCM mam błąd:
DTC U2101,00,2F Nie idzie go skasować. Co go skasuję to zaraz pojawia się ponownie. Wyczytałem, że to problem ze starą wersją BCM lub z niezgodnością w BCM i IPC. Czy ten błąd może wywalać usterkę oświetlenia ? |
|
|
|
|
|
#35 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Wygląda na to,że coś spaprałeś prawdopodobnie w konfiguracji świateł,wgraj oryginalną konfigurację(przed twoja zabawą) do BCM i zobacz ,czy ten błąd dalej jest.
Bump: Nawet wiem co wybrałeś "dayrunning light in pos "0" and "POS" ",a jak wiadomo to dotyczy modeli poliftowych-światła dzienne. |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 17-04-2007
Model: Mondeo MKIV Titanium X kombi
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2009/2010
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Światła skandynawskie to Allways dipped lights except in pos "P", Page 2,kolumna lewa pozycja 4 od dołu.
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomek
Model: Mondeo kombi
Silnik: 2.0 tdi
Rocznik: 2009
|
Witam,
podepnę się pod dyskusję , jadąc do Dk na nierówności wyskoczył mi także błąd usterka oświetlenia przedniego i przestały działać żarówki doświetlające zakręt oraz ksenony przestały się samo poziomować . Do tego wcześniej zauważyłem że przy skrętach dodatkowo doświetlały halogeny od jakiegoś czasu przestały to przy okazji jak by ktoś wiedział o co chodzi czemu nagle przestało to działać. Jako że jestem za granicą odpada jazda do serwisu bo mnie nie stać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , więc co mogę zrobić i czy mogę tak z tym jeździć ?Odpowiem że przy aucie raczej nie grzebie ale jak by ktoś napisał co jak zrobić to może by mi się udało sprawdzić lub naprawić aktualnie to nie wiem nawet jak lampę wyjąć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
Rocznik: 2007
|
Sprawdź kostki w lampach na początek. Opcji z halogenami raczej nie było, w reflektorze jest oddzielna żarówka h7 i to ona pełni rolę doświetlania
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|