![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-03-2012
Model: Mk3
Silnik: TDDI
Rocznik: 2001
|
HPL jak w każdym fachu są zarówno fachowcy, jak i pseudofachowcy. Mnie chodzi o wyeliminowanie tej irytującej usterki, jak większość kolegów nie mam ani czasu, ani ochoty jeździć po kolejnych warsztatach i generować koszty. Dlatego Twoje sugestie i rozwiązania mogą być dla nas niemal zbawienne (wnoszę po Twoich wypowiedziach, że jesteś ekspertem w temacie).
Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-03-2012
Model: mondeo
Silnik: 2.0 tddi
Rocznik: 2000
|
WITAM. kolego HPL i co wymieniłeś w te 15 minut nie pytając klienta że pomogło? kuźwa co z tym zrobić bo już mam dość
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
![]() Imię: Andrzej
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 16V
Rocznik: 2008
|
Kolego HPL , podziel się swoją wiedzą, bo jak piszą koledzy i jak również ja twierdzę to nieraz krew zalewa, na tą bezradność mechaników. Nie wszyscy z nas mają do kogo się udać. Jedziesz do elektryka on podpina kompa mówi że jest wszystko o.k i więcej nie da się sprawdzić i dalej dalej to samo. Jak mi się wydaje to ten problem przeważnie dotyczy silników TDDI 2.0 90 km, a ty w takim silniku usunąłeś tę awarię.
Doczytałem, że usterka którą usuwałeś była w 2.2 TDCI , ale czy to samo może być w opisanym wyżej typie silnika TDDI Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 03-04-2012 o 22:35 |
|
|
|
|
|
#34 |
|
|
Kolego HPL podpowiedz bezradnym forumowiczom jak uzdrowić ich MK3. Z chęcią bym do Ciebie podjechał na naprawę, ale do Warszawy mam około 600 km...
Jak porada będzie sprawdzona i trafna w 100 proc. to z chęcią z kolegami zrekompensujemy Twoją pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
![]() Imię: Mateusz
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Szczerze, zaciekawił mnie ten temat. Ja mam tak, że czasami po odpaleniu przez chwilę świeci się kontrolka ładowania i jak dodam gazu to znika od razu. Reaguje na gaz. Nie próbowałem czekać, zawsze dodawałem troszkę gazu. Czyli chyba to normalne. Mam nabite prawie 280 tys. Aż strach się bać. Śledzę temat i nie pozostaje mi nic innego jak życzyć wam powodzenia w rozwikłaniu tej skomplikowanej zagadki.
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011
|
Cytat:
Następnym razem zastanów się osiem razy zanim coś napiszesz. A właśnie dlatego , że się nie zastanowiłeś otrzymałeś ostrzeżenie. Wojtek.
Liczą się ludzie - nie samochody. Samochód jest tylko dodatkiem do człowieka i nigdy nie powinno być odwrotnie ! Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim. KU PRZESTRODZE ! http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!! Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 03-04-2012 o 23:01 |
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
|
Panowie, wróćmy do meritum w celu rozwiązania problemu. Zbyt dużo osób się z tym zmaga, żebym był w stanie uwierzyć, że nikomu nic nie udało się z tą usterką zrobić.
Jak już kolega HPL włączył się do dyskusji, mógł dokończyć, wiele by nam pomógł. A taka jest przecież idea tego forum... |
|
|
|
|
|
#38 |
|
ford::expert
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011
|
Sorry , ale nikt nie ma obowiązku siedzieć na Forum przez cały czas.
Odpowiada się w tematach wtedy jak ma się czas. I nazywanie kogoś " oszustem " tylko dlatego , że nie odpisał - to prymitywne przegięcie. Sorry za OT , ale jak takie coś widzę , to ..... Pozdrawiam Wojtek.
Liczą się ludzie - nie samochody. Samochód jest tylko dodatkiem do człowieka i nigdy nie powinno być odwrotnie ! Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim. KU PRZESTRODZE ! http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!! |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
![]() Zarejestrowany: 05-04-2008
Model: MB GLC
Silnik: 2.0
Rocznik: 2019
|
Cytat:
|
|
|
|
#40 | |
|
![]() Zarejestrowany: 31-05-2009
Model: Mondeo Ghia X HB
Silnik: 2.2 TDCi bez DPF
Rocznik: 2006
|
Cytat:
Glownym kosztem byl calkowity demontaz i plukanie ukladu paliwowego, niemiecki specyfik do czyszczenia wtryskow i nowy filtr paliwa. Nie wiem jak bedzie w Waszym przypadku, ale u mnie ta operacja kompletnie wyeliminowala problem, wiec jestem zadowolony, a minal juz rok i grubo ponad 20.000 km Plukanie nie w ASO mozna na pewno zrealizowac taniej... Wysłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk Ostatnio edytowane przez milap ; 04-04-2012 o 18:59 |
|
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|