![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::amateur
![]() Imię: boo
Model: Galaxy Trend
Silnik: 1,9 tdi
Rocznik: 2002
|
Panel nie mruga. Jest OK, nie zgłasza błędu.
Oznaka że błędów chyba nie ma. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Junior Moderator
![]() Imię: Dominik
Model: Galaxy mk2
Silnik: 2.3+LpgTech516
Rocznik: 2000
|
Ja miałem problem z działaniem jakiś czas po tym jak kupiłem auto. Okazało się, że trzeba wyczyścić cały panel bo ktoś coś rozlał. Wyciągnąłem cały panel i umyłem. Chyba gumki pod tymi przyciskami mi się posklejały, bo potem zaczęło działać.
Pamiętam tylko że jak już miałeś panel na wierzchu to trzeba było kombinerkami przekręcać takie blaszki żeby oddzielić przyciski od elektroniki. Na forum powinny być zdjęcia (albo przynajmniej link do sagf.de).
|
|
|
|
#33 |
|
ford::average
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0 Pb
Rocznik: 2007
|
Też tak może byc, ja rozbierałem calutki panel bo zalałem go słodką kawą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. I wszystkie przyciski sie posklejały. Do czyszczenia polecam alkohol izopropylowy IPA.
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Junior Moderator
|
hm... ja po prostu umyłem wodą
|
|
|
|
#35 |
|
|
W weekend spróbuję w takim razie rozebrać i nic nie połamać przy okazji.
Sam panel (wyświetlacz) się ściąga czy to jest coś w stylu radia? Apropo zalania to jest to możliwe u mnie, bo posklejane mam mocno trzymaki na napoje/kubki. Jeden z nich nie wysuwa się wcale. Z radia panel trzeba wydłubać bo też posklejany. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Junior Moderator
|
Kartą kredytową wyciągasz ramkę dookoła panelu
pod spodem są wkręty tu jakieś zdjęcia: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] wyciągasz wtedy całość i odłączasz
|
|
|
|
#37 |
|
|
100 krotne dzięki.
Jak tylko będę po rozbiórce i ewentualnej naprawie to odezwę się na forum. |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
ford::average
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0 Pb
Rocznik: 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
|
No i niestety.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wyczyszczenie nie pomogło. Dalej przyciski nie reagują. Rozebrałem do części, do układów scalonych z diodami. Zalane ciemną cieczą (chyba kawa) owszem było ale niezbyt mocno. I kłopot pozostał. Macie może jakieś inne pomysły? |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
|
Czasem po takim zalaniu wyczyszczenie nic nie da i kończy się wymianą całego zestawu.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|