![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 | |
|
Zablokowany
Imię: Anna
Model: Ford Ka hatchback
Silnik: 1,3 44,00 kW
Rocznik: 1996
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Redzia
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2006
|
Ach wtrącę się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
niestety nie tylko w Rzeszowie czy Wawie pokonywanie ronda sprawia ogromną trudność. Po częsci chyba spowodowane jest to nieznajomością zasad które obowiązują na rondzie. Te już wyżej zostały opisane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dotyczy to nie tylko kobiet ale i mężczyzn. Ludzie głupieją niestety. A co do trąbienia, bo o tym mamy wątek, klaksonu powinniśmy używać w sytuacjach zagrożenia a niestety, w większości przypadków nie brzmi to jak UWAŻAJ a co palancie robisz. Mnie ostatnio chciało się śmiać, gdy wyjeżdżając z pobocza, widzę autko w bocznym lusterku, maluśkie, dopiero co się pojawiło kawał za mną. Wyskakuje śmiało na prawy pas, obok jest jeszcze lewy, pusty. A laska za mną trąbi na mnie po dojechaniu, zmienia pas i gestykuluje. Sskoda tylko, że nie zwróciła uwagi na swoją prędkość, a miała conajmniej z 80 na liczniku, w środku miasta.... Szkoda że byłam z dzieckiem, bo chętnie zajechałbym jej drogę przy najbliższym rondzie. Klaksonu używam naprawdę wtedy, kiedy trzeba, nader rzadko. Uważam, że praktyka czyni dobrego praktyka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a zdolność wyobraźni przestrzennej to bardzo ważna sprawa. Niestety nie każdy tę zdolność posiada. Drugą rzeczą jest zasada ograniczonego zaufania....a i każdemu zdarzy się popełnić błąd. Aniu pozdrawiam serdecznie. Ostatnio edytowane przez RedFord ; 10-08-2013 o 19:53 |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zablokowany
|
RedFord, też Cię pozdrawiam :-))
|
|
|
|
|
|
#34 | ||||
|
Prawie Moderator...
![]() Zarejestrowany: 07-04-2008
Model: Tipo SW
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2017
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Raz przy wyjeździe z parkingu kobieta zajechała mi drogę (łamiąc przepisy - nie zastosowała się do znaków poziomych) prawie zepchnęła mnie na krawężnik, strąbiłem ją a ona wydarła się na mnie pomachała rękami i odjechała, to ja za nią. Z 2km ją goniłem aż skręciła w osiedlowe ciasne uliczki i zablokowała się przed autem nadjeżdżającym z przeciwka. Wtedy do niej podszedłem i zwróciłem uwagę na to co zrobiła - najpierw się na mnie wydzierała, że sobie coś ubzdurałem, nie dopuszczała do siebie nawet myśli, że coś źle mogła w ogóle zrobić. Zmiękła, gdy zaprosiłem ją do auta by zobaczyła na nagraniu jak są wymalowane pasy i strzałki kierunkowe i jak pojechała, grzeczne poprosiłem by przy następnym razem na parkingu zwróciła uwagę na linie i strzałki (znaki poziome). Przestała się pluć, widać było po minie że należy do tych co za nic na świecie nie przyznają się do błędu, że o przeproszeniu nie wspomnę... Cisnęło mi się wtedy na usta wiele obraźliwych słów, ale jakoś mimo jej postawy udało mi się powstrzymać. Cytat:
|
|
|
|
|
#35 | ||
|
Zablokowany
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#36 | |
|
ford::professional
![]() Imię: x
Model: x
Silnik: x
Rocznik: x
|
Cytat:
Ja w opisanej sytuacji bym na 100% zadzwonił po policję. Nastąpiło by to z prostej przyczyny. Jak ktoś ma skłonność do tchórzliwego uciekania to pewnie ma też skłonność to tchórzliwego krętactwa i kombinatorstwa. Taki osobnik może później kombinować jak nie stracić zniżek i opowiadać, że to nie jego wina a ja go goniłem jak szalony i chciałem go pobić to ze strachu się przyznał bo ja miałem jeszcze ze sobą 3 kolegów i oni byli agresywni i też chcieli go bić. Na oświadczenie można się dogadywać z uczciwymi ludźmi a nie cwaniaczkami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez lukaszek_socho ; 10-08-2013 o 21:54 |
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zablokowany
|
Lukaszek, a jak on by uciekł na wieść o policji?
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
![]() Imię: x
Model: x
Silnik: x
Rocznik: x
|
Fakt jest takie ryzyko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja bym jednak ryzykował. Na bieżąco bym łatwiej ustalił dowody, świadków. Po oświadczeniu ja bym myślał, że sprawa już załatwiona. Nim bym się dowiedział, że sprawca znów pajacuje to już bym nie miał żadnych szans na to, że coś mu udowodnię. Swoją drogą kamera w aucie dobra rzecz. Wtedy jak by nie zrobił zawsze jest dowód co i jak było. Ostatnio edytowane przez lukaszek_socho ; 10-08-2013 o 22:17 |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
![]() Zarejestrowany: 14-03-2010
Model: transit
Silnik: 2,5 D
Rocznik: 1996 max
|
Cytat:
Irytują mnie tylko tacy, jak przytoczony wyżej 'dzieciak' z Actrosa, który kupi sobie zabawkę w postaci syreny z lokomotywy, albo jakiś gadżet rodem z "Diukowie hazardu" i próbuje bezmyślnie zwrócić na siebie uwagę. |
|
|
|
|
|
|
#40 | |||
|
Prawie Moderator...
![]() Zarejestrowany: 07-04-2008
Model: Tipo SW
Silnik: 1.4 T-JET