![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Focus mk1
Silnik: 1.8 tddi 75km
Rocznik: 1999
|
Już nie można oddać :/ nic będę musiał kupić pilot a masz takie w miarę nie zdarte
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::expert
![]() Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010
|
Mam dużo tych kluczyków i będzie można sobie wybrać coś ładnego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#33 |
|
|
No ok to na PW się zgadamy co i jak
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
|
No i mieliście racje do immobilizera jest na stałe kapsułka przymocowana Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czy można szczytać numery immo ? żeby mieć w razie czego 2 taką kapsułkę ??
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
|
Ja bym zrobił inaczej. Kupił nowy grot do pilota np taki:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] do tego oryginalnego pilota choćby od kolegi z forum. Odkleił kapsułkę immo od pierścienia włożył do kluczyka i po sprawie. Wystarczy zakodować tylko pilota. Natomiast kolejne klucze trzeba by dogrywać w ASO. Natomiast jeśli kapsułka jest jakoś mocno trwale przyklejona to nie ruszałbym tego, bo jak ją uszkodzisz to kaplica ratuje Ciebie tylko ASO i kodowanie nowych kluczy. Klonowanie immo to nie jest dobre rozwiązanie, bo w najbardziej nie odpowiednim momencie możesz zostać bez możliwości odpalenia auta. Czasem potrafi taki klon odmówić posłuszeństwa. Ja osobiście polecałbym jednak odżałować trochę kasy i zakodować porządnie dwa klucze. Tym bardziej że dorabiać w sensie docinać możesz sam we własnym zakresie klucze a do ASO pojechać z już gotowymi kluczami co wyniesie Ciebie dużo taniej niż brać też klucze w ASO. Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez moons ; 17-02-2014 o 16:20 |
|
|
|
|
|
#36 |
|
|
Dziś kupiłem tego pilota wszystko śmiga tylko na razie immo zostaje w stacyjce . Ale mam problem taki że nacisnę tylko raz przycisk i otwiera mi tylko moje drzwi a opcja z instrukcji (2 przyciski naraz albo przekręcanie kluczyka do zmiany trybu C zamka )nie działa :/ . Co do grota to muszę kupić na allegro bo krzyczą sobie 100 zł za dorobienie :/
A powiedzcie mi jeszcze czy jest możliwość sprawdzenia gdzieś kodu immobilizera ? Chciałbym ten transponder dorobić do pilota bo tam mam inny niż w pilocie Ostatnio edytowane przez Pawelns20 ; 17-02-2014 o 19:15 |
|
|
|
|
|
#37 |
|
|
To powinno zadziałać (kluczyk musi być wyjęty ze stacyjki, klikamy najpierw jedną kłódkę, trzymamy ten przycisk i wciskamy dodatkowo drugi z podwójną kłódką czekając około 4 sekund) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeśli chodzi o immobiliser to tak jak mówiłem, kluczyki (immo trzeba dopisać) urządzeniem serwisowym do samochodu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#38 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
|
Musi działać, ja zawsze robię to przy otwartych drzwiach kierowcy. Naciskasz oba przyciski na pilocie i czekasz z wciśniętymi 4 sekundy mrugną kierunki i funkcja strefowości zostaje dezaktywowana.
Kod da się odczytać ale pastylkę musisz dostarczyć do gościa co dorabia klucze albo zaprosić gościa do auta, tak żeby mógł z pastylki odczytać. Choć tak jak pisałem nie polecam klonowania, czasem potrafią odmówić współpracy. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#39 |
|
|
Właśnie nie działa :/ będę próbować jutro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czekam na grot będzie w środę zapewne dorobię i będzie ok . Co do immobilizera to chce sklonować bo mam ten czarny trójkątny a potrzebuje ten szklany i wtedy będę mieć 2 klucz w razie W
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
|
Na Gorzkowie obok kas facet docina te groty po 30 zł, w Lachu na I piętrze po 35 zł i tam proponuję się udać, bo robi to starannie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Immobiliser też jest przekombinowany, fabrycznie powinien być szklany 4d60, właściwie to dwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|