![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Daniel
Model: Focus
Silnik: 1.8 Tddi
Rocznik: 2001
|
Stalo sie tak od zmiany pompy. Stara siadla i zmienilem na uzywana. Robil to mechanik ale co do jego umiejetnosci mam zastrzezenia. Przed zmiana palil na dotyk teraz krecenie. Czy kompresja by miala wplyw i stalo sie tak z dnia na dzien? Teraz raczej obstawial bym regulacje. Mam pompe bodajze vp30 czy ona jest elektronicznie regulowana czy sam sie kat zaplonu dostosowuje bo i takie cos slyszalem czy to poprostu na rozrzadzie trzeba ustawic i czy to moze byc to ze nie pali na zimnym. Jest jakas regulacja id tego?
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::professional
![]() Imię: Maciej
Model: Focus kombi | Transit DCiV L3H2 | Transit Custom DCiV L2H1
Silnik: 1.6 TDCi Econetic 105KM | 2.0 EcoBlue 130KM | 2.0 EcoBlue 136KM
Rocznik: 2013 | 2019 | 2024
|
Na pewno trzeba ustawiać na blokadach. Ważne jest ustawienie początku tłoczenia.
|
|
|
#33 |
|
|
No ok ustawienie poczatku tloczenia ale na czym to polega. Cala zecz w ustawieniu napedu pompy tak? Czyli rozrzadu? Czy jest jakas regulacja od tego osobna itd
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: Ford fiesta mk4, mondeo mk4
Silnik: 1.8MTDI/170KM 2.0TDCI/140KM
Rocznik: 1998/2010
|
Nooo, to trzeba było mówić tak od razu że pompa była zmieniana, i że szopki stały się po wymianie...
Ustawienie na blokadach nie wystarczy. W takim przypadku trzeba jeszcze wyregulować statyczny kąt wtrysku, czyli odpowiednio ustawić koło pompy względem reszty rozrządu. W Twoim przypadku pewnie wystarczy obrócić lekko (1 max 2mm) koło pompy w prawo względem rozrządu - czyli przyśpieszyć kąt wtrysku, i będzie palił na dotyk, jak przed wymianą pompy...
|
|
|
#35 |
|
|
Oo o taka odpowiedz mi chodzilo ministerq. Wiem ze powinienem powiedziec o tym na samym poczatku moj blad ale jestem tu nowy. Teraz czy mozesz mi troche ministerq powiedziec jak to zrobic. Mam pojecia troche o mechanice wiec powinienem dac sobie rade. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wiec musze przestawic na kole pompy czyli caly rozrzad musze zdemontowac i zagladac do lancucha tak? Bo lancuch jest pod rozrzadem a on napedza pompe z tego co mi wiadomo. Trzeba przestawic tam na lancuchu czy tu na kole co pasek idzie? Takie kolo z 3 srubkami. Prosze o jakas podpowoedz. Bede bardzo wdzieczny. Czuje ze jestem blisko rozwiazania tej zagadki dzieki temu forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez Ferdinando focuso ; 13-12-2017 o 10:32 |
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|