![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-06-2023
Model: Escape
Silnik: 2.0
Rocznik: 2020
|
Jeden post przed Tobą był w/s Escape, i to, co podałem, to Escape 2020 (no i to wątek Escape).
Jak będę miał chwilę, to sprawdzę, jak w Kudze. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jurek
Model: escape
Silnik: 2.0 ecoboost
Rocznik: 2017
|
Tylko że mi potrzeba do Escape mk4 2023, (po lifcie)
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-06-2023
Model: Escape
|
OK, w porządku, zmyliło mnie "ST Line", bo przed liftem takich Escape nie było.
Zakładałem, że aż tyle w lifcie nie zmieniali, żeby pinouty wtyczek do czujników zmieniać, ale jeśli to na zdjęciu to właściwa wtyczka, to pinout rzeczywiście nie pasuje (patrząc po obsadzie pinów). Z tego, co widzę na cardiagn.com nie mają niestety nic dla 2023 i nowszych (chipford.ru dla Kugi też nie). Aha, numeru wiązki którą masz chyba nie podałeś. Jakbym coś znalazł, dam znać. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Rocznik: 2023
|
Witam ford escape 2023r 2.0 nie widzi czujników parkowania wiązka była wymieniona przychdzą czujniki JX7T-15K859-AA proszę o identyfikację wyprowadzień gdzie jest zasilanie?
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
|
Escape MK4 po lifcie ma zupełnie inaczej rozwiązane czujniki parkowania. Nie ma nawet modulu PAM.
Jest to piękny przykład i okazja do wyśmiania wszystkich osób które narzekają na profesjonalistów ,że biorą kasę za swoje usługi..... Jeśli nie było by takich osób to nikt przez najbliższe kilka lat nie ruszył by tematu dołożenia czujników parkowania w tym aucie..... Na chwilę obecną trzeba cierpliwie czekać. Do końca roku temat będzie ogarnięty.
|
|
|
#36 |
|
![]() Imię: Jurek
Silnik: 2.0 ecoboost
Rocznik: 2017
|
lukaszooo no to pomogłeś tym wpisem...
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] A co do tego konkretnego przypadku - gniazdo czujnika nadal jet takie, jak w tm schemacie.
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| pdc |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|