![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::average
![]() Imię: Lukasz
Model: Galaxy Mk2 wersja camper
Silnik: 2.3 16v
Rocznik: 2004
|
Musisz się liczyć z tym że same uszczelniacze to nie będą.Sąsiad robił ostatnio passata, zrobili głowicę i zaczął brać jeszcze więcej oleju i musieli rozbierać jeszcze raz i wymieniać pierścienie.I tuleje nie miały progów..
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 28-10-2008
Model: focus
Silnik: 1,8 ZETEC
Rocznik: 1999
|
Ten wężyk co to rzyga ci olejem do puszki z filtrem powietrza to właśnie odma.
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 26-02-2010
Model: Mondeo
Silnik: 1.6 16V Zetec
Rocznik: 1995
|
Witam !
Mam pytanie a propos mojego autka bierze mi olej ;/ i już na niebiesko dymi nie wiem czy szukać silnika czy może remont silnika żeby pojeździł jescze ok 100 tyś. może mniej ? jak myślicie ? jaki jest koszt takiego remontu ?
|
|
|
|
#34 |
|
![]() Zarejestrowany: 05-08-2010
Model: mondeo
Silnik: 2.0 Tdci 130bhp
Rocznik: 2003
|
Po pierwsze ,czy silnik ma moc? jezeli jej nie ma ,dla pewnosci zmierzylbym cisnienie ,po czym (raczej na pewno) bralbym sie za wymiane pierscieni ,ktore z pewnoscia sa juz wyrobione i sa nieszczelne z tad taka olejozernosc ,jednak przy tego typu naprawie wchodzi tez duzo innych zeczy ktore trzeba bedzie wymienic jak np uszczelka pod gowica,planowanie glowicy i inne uszczelki + robocizna za ktora fachowiec policzy sobie ok 500-800pln -pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
|
Autko zrobione tzn: silnik tylko wystarczyło uszczelnić i uszczelniacze zaworów wymienić i chula jak nówka koszt z robocizna jakoś 550 zł ;p i nie żałuję zobaczymy ile pojeździ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teraz muszę za zawieszenie się wziąść ale nie wiem za co najpierw bo na pewno tuleje wahaczy na przodzie siedzą i jeszcze jest problem bo gdy hamuje trzepie strasznie kierownicą to od tulei ? a i kontrolka ABS mi się świeci ciągle...
|
|
|
|
#36 |
|
ford::average
![]() Imię: Lukasz
Model: Galaxy Mk2 wersja camper
Silnik: 2.3 16v
Rocznik: 2004
|
Trzęsienie kierownicą przy hamowaniu to raczej tarcze mają bicie, od tuleji by pociągało w jedną stronę i po puszczeniu hamulca w drugą stronę.Same tuleje to niewielki koszt, jakoś 16zł jedna. A ABS działa czy nie działa?Mi kontrolka świeciła jak miałem zepsuty jeden z czujników, ale abs działał na pozostałe 3 koła normalnie
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
|
Działa ale wydaje mi się ze tylko na dwa koła. Czyli jeszcze tarcze będę musiał kupić ;/
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|