![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 17-06-2010
Model: Galaxy II
Silnik: 2.0 TDCI 115PS @ +++
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Hubert
Model: galaxy ghia
Silnik: 1.9 TDI 130kM
Rocznik: 2003
|
Panowie Forumowicze u mnie jest dokładnie ten sam problem....wibracje. Sprawdziłem już, że jest to wina przegubów i półosi napędowych. kiedyś wymieniłem prawy wewnętrzny przegub łączący półosie i pomogło. Niestety po roku czasu znowu mi wibruje samochód NIE KUPUJCIE TANDETNYCH ZAMIENNIKÓW. Sprawdźcie u siebie też łożysko podporowe prawej półosi bo jak ma luz to też będzie wam fura wibrowała. w takim wypadku dobrze jest wymienić praktycznie komplet: flanszę w skrzyni biegów, półoś ,,środkową'' wraz z łożyskiem podporowym i ten nieszczęsny przegub - (na Allegro przegub oryginalny VW około 550pln, łożysko podporowe VW wraz z półosią i flanszą do skrzyni ok 600pln). Trochę to kosztuje ale ja mam już święty spokój Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Stan
Model: Galaxy
Silnik: 2.2 tdci
|
Mam oba problemy opisywane tutaj. Na poczatku bylo tak ze samochodem czasem przy prędkości ok 85 trzęsło tak jakby się miał zaraz rozpaść, najpierw wymieniłem i wywazylem kola, nie pomogło ale po jakimś czasów ustało. Teraz mam tak ze trzęsieb się cała deska i kierownica od prędkości ok 110 w góre. O przegubach mówił mi mechanik że najlepiej dać do regeneracji całą półoś, czy to prawda? Co do obrotów u mnie jest to słabo wyczuwalne ok 2000rpm delikatnie trzęsie tylko że nawet na postoju.
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-07-2007
Model: MK2 galaxy
Silnik: 1.9 TDI 115KM
Rocznik: 2001
|
Witam, U mnie to byl przegub wewnetrzny z wieloklinem (nie wiem czy fachowo to nazwalem). Uwaga sa rozne wersje rozniace sie liczba klinow. Podziele sie smutnym doswiadczeniem - przestrzegam przed REGENEROWANYMI przegubami. Zaoszczedzilem poczatkowo na czesciach a pozniej przegub strzelil daleko od domu i byly koszty i oczywiscie oryginal. Regenerowany pekl na spawie. Pozdr.
|
|
|
#45 |
|
|
Właśnie mechanik przestrzegał mnie przed wymianą przegubów - twierdził że szybko wysiadają i dlatego lepiej oddać całą półoś do regeneracji. Może miał doświadczenie z " tańszymi" przegubami...
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
|
Wymieniłem półoś - lewą (SKF) bo mechanik twierdził że z nią jest coś nie tak i okazało się, że to nic nie pomogło. Może to nie ta półoś, albo coś innego?
...dopiero po podniesieniu samochodu do wymiany opon charakter "usterki" się zmienił tzn. nie drży przy wyższych prędkościach, ale dalej jest tak jakby stukanie czegoś niewyważonego przy jeździe prosto i skręcaniu w lewo, przy skręcaniu w prawo jest lżejsze. Co do ustawania usterki po podniesieniu na jakiś czas już ktoś pisał. Tylko mnie nie interesuje na jakiś czas, chcę mieć sprawny samochód tak żebym mógł za jednym zamachem walnąć np. 5000km |
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|