![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-05-2012
Model: Mondeo MK5 CHB
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Czy hak do kombi jest taki sam jak do hb?
Ostatnio edytowane przez arturek ; 16-06-2024 o 18:06 |
|
|
|
|
|
#42 |
|
|
Witam.
Panowie, mam takie pytanie odnośnie użytkowania, eksploatacji haka automatycznego w Mondeo mk5 kombi, bo nie wiem czy coś się zaczyna psuć czy tak ma być. Jak silnik jest włączony to hak wyjeżdża i się blokuje. A jak silnik jest wyłączony to hak wyjeżdża i chowa się z powrotem. Czy to prawidłowe działanie czy może należy wykonać jakiś przegląd lub naprawę? |
|
|
|
#43 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
No chyba raczej nie jest to sytuacja normalna.
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
Coś jest nie tak. Ja zawsze wypuszczam hak przy wyłączonym silniku.
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
Dokładnie u mnie to samo, nie włącza silnika ani nawet zapłonu i działa.
|
|
|
|
#46 | ||
|
|
Cytat:
Dzięki. Cytat:
Zależy od firmy. Oryginalny ma 1800kg uciągu a te dokładane mogą mieć więcej (2360kg) w zależności od producenta. https://www.olx.pl/oferta/hak-holown...5-IDq7mkj.html tu sobie dobierz: https://dobrehaki.pl/haki-holownicze...#SrodekKolumna edit: Dopiero teraz zobaczyłem jaki to stary post ;-( Ostatnio edytowane przez arka1970 ; 14-02-2020 o 14:17 |
||
|
|
|
#47 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-05-2012
Model: Mondeo MK5 CHB
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Czy ma ktoś schemat wycięcia zderzaka ewentualnie ma możliwość zmierzenia i schematyczne rozrysowanie wyciecia. Nie chciałbym zrobić dziury jak serwisowa z początku wątku.
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCI 180KM
Rocznik: IX 2015
|
Mam pytanie drodzy forumowicze, czy dokładając hak do Mondeo MKV Liftback trzeba coś przeprogramować lub pozmieniać jakieś opcje w komputerze np. Forscanem? Tak by nie odzywały się czujniki cofania z podpiętym np. uchwytem rowerowym na hak lub też by ESP działało prawidłowo z podpiętą przyczepą? Dołożyć chcę odczepiany hak ze złączem 13PIN, nie żaden oryginalny chowany elektrycznie.
Z góry dzięki za odpowiedź. |
|
|
|
|
|
#49 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jakub
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2018
|
Dzień dobry,
właśnie zkupiłem pierwszego forda w życiu.. niestety bez haka, a jest mi on pinie potrzebny. Niestety terminy u mechaników na montaż haka były kosmiczne, wiec sam się za to zabrałem. żeby nie było kłopotu, zakupiłem hak od mondeo mk5, a ma być założony w mk5 - bo głównie bałem się o kwestie związane z podłączeniem świateł. no i o ile mechanicznie wszystko poszło sprawnie, to problem jest właśnie ze światłami.... Zakupiony hak posiada oryginalny moduł fordowski FoMoCO DG9T-19H378-DG kabel do gnizada Haka, oraz kable który podłącza się do inst. w samochdzodze. ten kabel ma oznaczenie DS7J-15A417 GA No i cąły problem w tym, że przy tylnym lewym nadkolu nie ma wiązki z gniazdem, do której TO należy wpiąć. Jakie są na to opcje? - awyobrażam sobie to tak: 1. może można wpiąć się w odpowiednie przewody wiązki która tam przechodzi - generalnie wtyczka ta ma 5 przewodów. jeden to zasilanie, pozostałe to zakładam komunikacja CAN, - ale trudno zgadywac 2. zakupic wiązkę taką co ma odejście na moduł haka - czy ktoś może wie jaki jest numer takiej wiązki 3. dać sobie spokój z tym i zamontować moduł uniwersalny - bez programowania itd... 4. może są inne rozwiązania |
|
|
|
|
|
#50 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Potrzebujesz dwie wtyczki, duza zasilająca i mała z canem i masa do modułu.
Jak dorobisz wiązkę to całość trzeba aktywować. Jeśli masz czujniki parkowania to polecam jednak Ori.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|