![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::average
![]() Imię: Marek
Model: Escape
Silnik: 2,0
Rocznik: 2017
|
Witajcie, kupiłem oryginalny drugi kluczyk. Grot został docięty, kluczyk doprogramowany. Można odpalać i jeździć. Jednak nie można go dodać do otwierania i zamykania drzwi. Pan który doporogramowywał kluczyk próbował go dodawać według instrukcji samochodu i ja też kilka razy (przekręcaniem kluczyka kilka razy). Niestety nie pojawia się żaden sygnał dźwiękowy i nic się nie dzieje. Co można na to poradzić?
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
ford::expert
![]() Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010
|
W poliftowej mk7 trzeba przekręcić kluczyk w stacyjce nie 4 a 6 lub 8 razy w ciągu 10 sekund. Dokładnie nie pamiętam bo z mk7 po liftingu miałem styczność dość dawnoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#43 |
|
![]() Imię: Marek
Model: Escape
Silnik: 2,0
Rocznik: 2017
|
Dzień dobry, niestety kombinowanie ze stacyjką nic nie daje. Nie ma jakiegokolwiek sygnału. Czyli system nie wchodzi w programowanie. Nie ma znaczenia czy kręcę starym kluczykiem czy nowym. Jak wchodzę w system to pokazuje, że administrowane są 3 kluczyki. Może należy je usunąć i wgrać ponownie do systemu. Czy forscan da sobie z tym radę.?
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mat
Model: Foc
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2011
|
Dzień dobry,
posiadam auto z 1 kluczykiem. Myślałem aby dorobić kluczyk tak na wszelki wypadek, aby można było chociaż otworzyć auto. bez konieczności odpalania. Czy mozna taki kluczyk zrobić w byle jakim punkcie dorabiania kluczy? Czy też potrzebny jest jakiś elektroniczny element / immboilajzer żeby otworzyć auto? |
|
|
|
|
|
#45 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
grot, pestka immo, pilot centralnego
trzy tematy do ogarnięcia żeby kluczyk uznać za poprawnie dopisany do auta unikałbym klonowania starego klucza, czyli jeśli klucznik będzie chciał coś robić bez wizyty w aucie to należy podziękować i opuścić zakład Minimum to pilot centralnego żeby odblokować zamki drzwi, instrukcja użytkownika auta wyjaśnia krok po kroku jak się go programuje. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: Fiesta
Silnik: 1.3
Rocznik: 2005
|
Powiem tak do dziś nie dokończyłem tego tematu- bo dorobienie klucza krzyczeli sobie 150-200 bez pilota zwykły kluczyk a dorobienie z pilotem to koszt 400-500 zł. Chyba że znajdziesz faceta który dorabia kluczyki za 30-50 zł szacun - ford ma swoje dziwne wycięcia grota
Wysłane z mojego CPH2089 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#47 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
szlaczek na grocie to mi zrobią za 30-60zł zależy do kogo pójdę
pilot to prosta robota immo to już zależy od "chcącego" go zrobić, ale nie jest to drogie oryginalny dawca w używkach też nie jest drogi |
|
|
|
|
|
#48 |
|
|
Niby można kupić czysty kluczyk+ dorobić grot - wpisać kluczyk przez forscan centralny zaprogramować przez stacyjkę tylko kto to zrobi bo nikt nie chce dorabiać grotów forda
|
|
|
|
|
#49 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
szlaczek do mk7 to już praktycznie każdy zrobi |
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
|
Tak pisze o mk6, może źle zauważyłem, że chodzi o MK7 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. sam bym dorobił kluczyk z pilotem ale nie za 460 zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| kluczyk |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|