Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 04-11-2017, 18:22   #41
umiarkowany
ford::average

Model: Galaxy
Silnik: 1.8 TDCI 125KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Silnik 2.0 145 KM - wady? zalety?

Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak myślałemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dałeś się nabrać przebiegłym handlarzom.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak jeszcze zobaczyłeś babę w S-Max'ie, to już normalnie wstyd.
Najgorsze niestety dopiero przed Tobą - jak będziesz chciał teraz sprzedać, to się okaże, że to Twoje truchło ma historię w AUTOMO.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie babę tylko kobietę, szacunku trochę dla płci przeciwnej.

Parch czy latami zbierałeś na swojego smaxa, że się unosisz, czy to inwestycja życia, że tak Cię boli, że ktoś powiedział, że te samochody to nic specjaalnego?

Wyluzuj, kiedyś kupisz fajniejszy i miej szacunek dla innych.

umiarkowany jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-11-2017, 18:47   #42
Parch
ford::expert

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE

Cytat:
Napisał umiarkowany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Parch czy latami zbierałeś na swojego smaxa
Nie zbierałem wcale. Wyobraź sobie, że ludzie w Polszy też mają pieniądze. "Dobra" zmiana, You know!
Cytat:
Napisał umiarkowany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czy to inwestycja życia, że tak Cię boli, że ktoś powiedział, że te samochody to nic specjaalnego?
Ja w przeciwieństwie do Ciebie wiedziałem od razu, że Ford to nic specjalnego, więc nic mnie nie boli, nie jestem zaskoczony, zawiedziony, załamany, itp. Po prostu dokonałem świadomego zakupu.
Cytat:
...miej szacunek dla innych.
Kuriozalnie to zdanie brzmi, napisane przez kogoś, kto kilka postów wyżej napisał, że nie kupuje się samochodów na "F".
Cytat:
Wyluzuj, kiedyś kupisz fajniejszy
Jestem wyluzowany, bo jestem zadowolony z aut, którymi jeżdżę. Nie mam też żadnego parcia na "fajniejsze" auto.
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-11-2017, 19:05   #43
umiarkowany

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Kuriozalnie to zdanie brzmi, napisane przez kogoś, kto kilka postów wyżej napisał, że nie kupuje się samochodów na "F".

Na końcu tej wypowiedzi była emikona Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. co coś znaczy gdy się pisze w sieci.
Jakbyś nie wiedział to, że dana wypowiedź jest żartem.

Co do szacunku, to nie odwracaj kota ogonem, nazwałeś kobiety pogardliwie i tyle...

Ostatnio edytowane przez umiarkowany ; 04-11-2017 o 19:11
Stary 04-11-2017, 19:38   #44
Parch

Cytat:
Co do szacunku, to nie odwracaj kota ogonem, nazwałeś kobiety pogardliwie i tyle...
Widzę, że zdobyłeś przyczółek, którego będziesz bronił.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ok. Niech będzie. Obraziłem kobiety. Przepraszam najmocniej.

BTW. Pisząc w swojej wcześniejszej wypowiedzi że "...te ich to g...o" (co zrozumiałem, jako fordowskie silniki), nie dałeś żadnej emotikony. Czy to oznacza, że żartowałeś? Czy pisałeś na poważnie?

Czy gdybym w odpowiedzi na Twój żart zaryzykował i napisał takie "żartobliwe" zdanie: "Nie każda morda pasuje do Forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.", zrozumiałbyś, że to tylko cięta riposta i śmiałbyś się razem ze mną?
Stary 04-11-2017, 20:09   #45
umiarkowany

Jak najbardziej, bo to śmieszne, a mając na uwadze, że sam posiadam taki samochód o czymś świadczy.
Uważam, że ten silnik nie jest najlepszy, powyżej sami o tym pisaliśmy(użytkownicy tego silnika)co go boli.
Jeżeli Ty nie masz z nim problemów to tylko pozazdrościć. Nie przeciążaj i ciesz się tak długo aż fura Ci się nie znudzi, lub silnik zacznie sprawiać problemy.
Stary 04-11-2017, 20:35   #46
Parch

Cytat:
Uważam, że ten silnik nie jest najlepszy, powyżej sami o tym pisaliśmy(użytkownicy tego silnika)co go boli.
Widzisz, ja wiem, że silniki rodziny Duratec (1.8, 2.0, czy 2.3) nie są najlepsze. I to, że nie są to silniki wyczynowe.
Również rozumem (i czasem odczuwam), że skrzyniom manualnym, sprzężonym z motorami 1.8 i 2.0 brakuje 6. biegu.
Ale nie rozumiem, bezkrytycznej "jazdy" po tych konfiguracjach i nie ma to nic wspólnego z uwielbieniem do marki Ford. Np. pisanie w stylu, że te silniki są skazane na branie oleju uważam za nadużycie. Również poddaję w wątpliwość (w innych wątkach na FCP), że zapiekanie się pierścieni w tych motorach jest ich wadą fabryczną. A już pisanie, że brak 6. biegu to jest dramat i tragedia, uważam za śmieszne (nie mylić z zabawnym).

Faktycznie do mojego silnika nie dolewam oleju pomiędzy wymianami. Może niedługo zacznę, może mam szczęście, a może po prostu jeżdżę delikatnie (ale nie jest to bynajmniej PSJ) i nie katuję auta wiedząc, że nie jest to auto sportowe.
Cytat:
ciesz się tak długo aż fura Ci się nie znudzi
Tak właśnie m/w do tego podchodzę. Pozdrawiam.
Stary 04-11-2017, 20:38   #47
rumunn95

...
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-11-2017, 22:19   #48
Jarek G.
ford::professional

Imię: Ja
Model: Galaxy Mk2 Trend, Mk3 Titanium
Silnik: 1,9 TDI, 2,0 TDCi
Rocznik: 2001, 2009

Panowie: Parch i umiarkowany - przechodzimy do tematu. W przeciwnym razie będą usuwane Wasze posty nie na temat.
Jarek G. jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-11-2017, 22:26   #49
slawek-kali

Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025

A ja te 2.0 polecam kazdemu kto ma rodzine i buja sie w trybie miejskim.
Co najlepsze kazdy zadowolony.. tylko trzeba swiadomie wybrac
slawek-kali jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-12-2017, 14:12   #50
mirochm
ford::amateur

Imię: mireczek
Model: ford eplorer 2020
Silnik: 2.3 benzyna
Rocznik: 2020

Szanowni Panowie I Panie
jestem Świeżakiem w FORDZIE (z BMW X-3 sie przesiadłem ) I poproszę troszkę szczegółów w sprawie tych KLAPEK OD ZAWIROWAŃ,
Nie dawno zakupiłem używkę FORD S-MAX z 2007 roku 2,0 bezynke , z przebiegiem 170tyś, zrobiłem do dziś dnia 20.000 i od pewnego czasu zaczęła mi się palić check engine, po wizycie u "macherów" stwierdzono klapki bo jakiś otwarcie czegoś tam nie było prawidłowe. po jeździe autostradowej czyli z dużą prędkością później lampka gasła , ale teraz "kołuję tylko po mieście i pali się non stop.
pytanie ile można z tym jeździć i co zrobić, kolektor za 3600 czy oszukanie systemu z demontażem klapek za 800.
pozdrawiam z Rzeszowa
mirochm jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania