Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 23-05-2019, 15:23   #41
majtol88
ford::advanced

Imię: Łukasz
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Focus to katastrofa

Zdjęcia nie wkleję bo wiem jaki jest dostęp do filtra, ile czasu i nerwów zajmuje wymiana, wiec zamiast się wkurzać, zlecam wymianę mechanikowi ( zaufany gość, wiem ze wymieni). Ale większość użytkowników tegoż samochodu zleca zapewne wymianę filtra mechanikowi i nie ma zielonego pojęcia gdzie ten filtr się znajduje. Najzwyczajniej ich to nie obchodzi bo płaca za wymianę. Sam tez obrałem taka drogę bo czas poświęcony na jego wymianę kosztuje mnie więcej niż cena za robotę.

majtol88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-05-2019, 15:37   #42
piotrek305

Imię: Piotrek
Model: Vw Arteon 2024, Clio V 2023, Fiat 126p 1979
Silnik: 2.0 TSI 190KM/1.0 Tce 90KM
Rocznik: 2024/2023/1979

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety, zwiodło mnie to, że szwagier i kolega mieli już fokusy mk2 i byli zadowoleni. Jak większość, leją i jadą (dopóki się da). A ja się autem regularnie zajmuję, więc zwyczaje większości do mnie nie pasują.

No i gdzie o tym przeczytasz? Przecież nie na tym forum, bo f.o.r.d. płynie w żyłach i całe życie f.o.r.d. ...

Wklej zdjęcie pokazujące pozycję ciała i lokalizację głowy podczas wymiany filtra kabinowego w (europejskim) fokusie mk2.
skodziarzu czy już założyłeś kapelusz i byłeś na działce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ?

nie pasujesz tu i psujesz to forum swoim pitoleniem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
piotrek305 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-05-2019, 15:41   #43
weuek
Zablokowany

Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023

Pozwolisz, że nie zniżę się do twojego poziomu.

PS Zaklej czymś przednią szybę zanim się rozwarstwi.
weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-05-2019, 15:43   #44
marlon7676

Imię: Artur
Model: Focus MK2 FL.
Silnik: 1,6 Duratec (100KM)
Rocznik: 2008

Wklej zdjęcie pokazujące pozycję ciała i lokalizację głowy podczas wymiany filtra kabinowego w (europejskim) fokusie mk2.[/QUOTE]

A powiem Ci że zawsze przeklinałem na czym świat stoi przy wymianie tego filtra a w tym roku luz zajęło mi to 10 min. kwestia wprawy ....co oczywiście nie zmienia faktu że pomysł umiejscowienia tego filtra jest kuriozalny
marlon7676 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-05-2019, 15:55   #45
hindus
ford::expert

Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008

Z drugiej strony Focus mnie pozytywnie zaskoczył bardzo fajnym dostępem podczas wymiany żarówek w światłach przednich, do tego światła skandynawskie które z perspektywy eksploatacyjnej mocno wydłużają żywotność żarówek, podoba mi się też zmniejszanie tempa wycieraczek przy zatrzymaniu. No i fantastyczne dla mnie jest to, że można niskim kosztem dołożyć bardzo wiele wyposażenia na zasadzie plug and play. Części są tanie i ogólnodostępne, bo to popularne auto. Niby mam te najgorsze fotele (pasiaki) a mimo to kolega który ma problemy z kręgosłupem i długie podróże znosi kiepsko po trasie Trójmiasto - Kraków był bardzo pozytywnie zaskoczony.
hindus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-05-2019, 16:49   #46
Skolmi

Model: Focus
Silnik: PNDD + LPG
Rocznik: 2018

Cytat:
Napisał grundi_bdg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wueuek. kolega do Ciebie.
Czyścisz mi monitor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Skolmi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-05-2019, 17:16   #47
majtol88

Imię: Łukasz
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Focus to katastrofa

Cytat:
Napisał hindus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niby mam te najgorsze fotele (pasiaki) a mimo to kolega który ma problemy z kręgosłupem i długie podróże znosi kiepsko po trasie Trójmiasto - Kraków był bardzo pozytywnie zaskoczony.

Tez byłem pozytywnie zaskoczony fotelami( mam wersje titanium, nie wiem jaka jest różnica między pasiakami). Wcześniej jeździlem samochodami z grupy VAG, fotele w Focusie o niebo lepsze.
majtol88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-05-2019, 17:27   #48
grundi_bdg

Imię: Arek
Model: Ford Connect 25/BMW M2 25/VW Caddy 25
Silnik: 2,0 TDi 122 KM/2,0 300KM/2,0 122KM
Rocznik: 2025/2025/2025

Cytat:
Napisał Skolmi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyścisz mi monitor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
szmatkę mam... płynu mi zabrakło.
grundi_bdg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-05-2019, 20:57   #49
juri2069

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014

Wszyscy tu gadu gadu , a ten koleś co tak nienawidzi forda to tylko rzucił w obieg parę pustych słów i sobie poszedł.
Dobrze by było , abyś kolego uzasadnił choć troche i napisał co takiego w tym fordzie jest złego , albo napisz czego wymagałeś od szrota , którego kupiłeś?
Ford be ford be ford be. A dlaczego ? I co nie tak było w aucie , które kosztuje tyle co lamborgini ( w skali 1 : 20 ) ?
Ja z focusa , ale mk3 , byłem bardzo zadowolony pod każdym względem , bo wiedziałem co to za auto i po co je kupuje. W focusie nie wymaga się przestrzeni galaxy i zawieszenia ferrari , jak i wykończenia rolls royca
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-05-2019, 22:10   #50
kopson

Imię: Tomasz
Model: Focus Mk3, Skoda Karoq, Opel Astra V
Silnik: 1.6 EB 150>182KM, 1.5 TSI 150KM, 1.4T 150KM
Rocznik: 2014,2022,2019

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wszyscy tu gadu gadu , a ten koleś co tak nienawidzi forda to tylko rzucił w obieg parę pustych słów i sobie poszedł.
Zgadza się. Myślę nawet, że celowo rzucił taki temat, żeby wywołać burzliwa dyskusję, a teraz patrzy na to i się śmieje
kopson jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania