![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: Focus MK3
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2015
|
Cześć, stałem się niedawno użytkownikiem Focusa z 2015 roku, z silnikiem 1.5 tdci 120km. Mam kilka pytań. Pierwsze dotyczy nagrzewania auta. Żeby rozgrzać silnik do 90 stopni muszę przejechać około 10-15 km. Podczas jazdy temperatura utrzymuje się, ale jak już stanę na przykład pod pracą to na postoju ona spada na te kreskę pomiędzy 90 a 0. Czy ten typ tak ma, czy to wina niesprawnego termostatu? Spalanie wokół komina mam 5.4-5.8 więc myślę, że mieszczę się w normie. Drugie pytanie dotyczy wyposażenia. Mam sync 2 i myślę o kamerze cofania. Czy trzeba wymieniać całe radio z ekranem, czy wystarczy dokupić kamerkę i podłączyć i będzie się wyświetlać na fabrycznym wyświetlaczu?
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Cytat:
Oczywiście poza kamerą (moze być chińczyk) trzeba zakodować w aucie że jest taka funkcja. |
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
ford::professional
![]() Imię: Rafał
Model: ford focus 3 i pół
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2017
|
@Vadarel czytałeś o wysokiej sprawności silnika diesla zwłaszcza 1.5 i 1.6 tdci? Innych wątek nie dotyczy.
Odpowiem, tak, niestety to normalne. Jeśli upierasz się przy wymianie termostatu kupuj tylko oryginał choć za wiele on nie pomoże. |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: Focus MK3
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Henryk
Model: Focus mk3,5
Silnik: 1,5 tdci AEDA
Rocznik: 2016
|
Moim zdaniem 1,5tdci bez aktywnej zaluzji nie jest w stanie się nagrzac w zimie . Ten układ został chyba zaprojektowany pod żaluzję
|
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| układ chłodzenia , zbiornik wyrównawczy |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|