Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-03-2016, 15:41   #41
C@rlo$
ford::amateur

Imię: Agnieszka
Model: Fiesta Mk7
Silnik: 1.4 Duratec
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Duża wilgoć w bagażniku.

Dzięki, moja Fiesta też pójdzie do lakiernika, bo sama nie będę się z tym bawić. Uszczelnienie lamp nic nie dało niestetyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

C@rlo$ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-03-2016, 18:29   #42
polfordek

Model: Ford Fiesta MK7
Silnik: 1,6 TDI

Z moja Fiestą to samo, woda cieknie po lewej stronie do bagaznika. Nic nie dało uszczelnienie lamp oraz przy listwie dachowej. Nadal szukam przecieku ...
polfordek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-03-2016, 20:07   #43
przemsky
ford::average

Imię: Przemek
Model: CLIO IV GT
Silnik: 1.2 T
Rocznik: 2014

Czy woda spływa Wam do koła zapasowego?
U mnie stworzyło się wtedy małe bajorko dla kaczek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

polfordek - czy usuwaliście listwy dachowe? (relingi)
Jak szukałem przecieku w mojej pierwszej Fieście MK7 to podejrzewałem jeszcze tylne skrzydełko, ale raczej nie widziałem tam możliwości przenikania wody.

Ostatnio edytowane przez przemsky ; 07-03-2016 o 20:11
przemsky jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-03-2016, 13:23   #44
ds_krk
ford::beginner

Imię: Damian
Model: Mondeo
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Mokre wykładzina w bagażniku oraz tylnia podłoga

Cytat:
Napisał marko52 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja walczyłem z mokrą podłogą pod moimi nogami . wyeliminowałem wszelkie nieszczelności , wyrwałem filc pod nogami , wyczyściłem z liśći, brud pod klapą silnika tam gdzie silnik od wycieraczek , sprawdziłem odpływ wody z przedniej szyby . gdzie co i jak, wszelkie okablowanie od sterownika autka, uszczelki od tych przewodów co wchodzą w wewnątrz kabiny i na dal pod dywanikiem jest mokro, wycieram, - myślę że kondesuje się tam para , a skąd tyle wilgoci, od ogrzewania? ale latem było to samo-oto pytanie?. sprawdziłem wszystkie zaślepki fabryczne w podłodze, w słupkach drzwi itd. nic nie dało.Wszędzie w środku sucho, uszczelka przedniej szyby miała rozstęp zlikwidowałem to , wlazłem pod autko - żadnej dziury w osłonie podłogi- i być tu mądry człowieku.
kolego, czy udało Ci się wyeliminować wilgoć? znalazłeś przyczynę czy sprzedałeś samochód? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ds_krk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-04-2016, 14:49   #45
ds_krk
ford::beginner

Imię: Damian
Model: Mondeo
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2008

dla potomnych - jak się ściągnie plastiki na progu od strony pasażera to pod taką gumową matą z gąbką, w okolicach słupka drzwiowego i są dwa duże otwory przez które na 100% wilgoć mi się dostawała - otwory wyglądaja jakby montażowe, ale nie zaślepione. nie wiadomo czy błąd konstrukcyjny we wszystkich czy tylko części, ale sprawa powszechnie znana. znalazłem na forum zagranicznym. zdjęcia doślę jak znajdę. w razie pytań -> najlepiej na priv
ds_krk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-04-2016, 15:50   #46
przemsky

Imię: Przemek
Model: CLIO IV GT
Silnik: 1.2 T
Rocznik: 2014

W Mk7 przyczyną wody w bagażniku i pod wykładziną z tyłu była uszkodzona masa uszczelniająca łącząca błotnik z dachem (pod uszczelką na dachu)
Na początku z lewej strony, później doszła prawa strona.

Wątek
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
przemsky jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-11-2016, 15:08   #47
niecierpliwy

Model: MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2011

A możecie pomoc dobrać sie tych listew dachowych? U mnie to nie lampa tylko gdzieś wyżej. Rozebrałem dziś tylny słupek i cześć podsufitki. Do bagażnika kapie przez otwór w blasze ale nie wiem jak woda dostaje sie tu z zewnątrz bo ten otwór jest w wewnętrznej blasze. Na zewnątrz to na wysokości rynny która woda spływa między dachem a pokrywa bagażnika właśnie bliżej miejsca gdzie kończy sie lewa listwa dachowa
niecierpliwy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-12-2016, 12:03   #48
Gienek11

Imię: Eugeniusz
Model: ford fiEsta
Silnik: 1,25
Rocznik: 2010

Witam. Do bolidfa1 innych kolegów,proszę o poradę jak bezpiecznie wypiąć listwę oraz czym i gdzie uszczelnić .Dziękuję .
Gienek11 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-12-2016, 11:01   #49
C@rlo$

Imię: Agnieszka
Model: Fiesta Mk7
Silnik: 1.4 Duratec

Ja to baba jestem więc się nie znam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., ale listwa jest chyba przyklejona, nie wpinana z tego co wiem. Ja zleciłam te robotę lakiernikowi, demontaż i montaż listew + wymiana masy uszczelniającej za 350 zł. Podobno niezbyt fachowe demontowanie tych listew może spowodować wygięcie metalowego wzmocnienia w środku, i potem trudno je dobrze dopasować. U mnie po tym zabiegu problem wody w bagażniku ustąpił, ale lampa z tyłu dalej paruje po deszczach. Czyżby sam klosz był nieszczelny? Gołym okiem nic takiego nie widać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez C@rlo$ ; 10-12-2016 o 11:04
C@rlo$ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-12-2016, 20:32   #50
AnonimowyAlkoholik

Imię: Arek
Model: Fiesta mk7
Silnik: 1,4 tdci 68/85KM 173/226Nm by TuneFORCE

Lakiernik wymienił masę uszczelniającą czy nałożył nową na poprzednią? Malować coś musiał? Masę na tylnych zgrzewach, widocznych po otwarciu bagażnika też poprawiał po fabryce?
AnonimowyAlkoholik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania