![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-03-2009
Model: Mondeo IV - automat
Silnik: 2.0 TDCi-140KM Vmax-208 km/h
Rocznik: 2009
|
Cytat:
|
|
|
|
#42 | |
|
![]() Zarejestrowany: 26-04-2008
Model: Mondziak MKIV Titek
Silnik: 2,0 DURATEC
Rocznik: 06.2008
|
Cytat:
no chyba ze jeszcze jedna opcja jest, w Mondku inaczej to wygląda niż w moim poprzednim Focusie ... tu jak nawet bym 10x razy nacisnął zamykanie to i tak nie słychać żeby coś się zmieniało (ryglowało) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... ja tu tylko "sprzątam" - Leonzaw - zlecenia: GG 198071 MSN/mail leonxzaw@wp.pl Mondziak Titek Czarna Panterka 2,0 Pb/Kombi/17"/Navi/Bi-Xenon + zaje-fajny kierowca http://lh3.ggpht.com/_mXbuixnOU84/S7...eonzaw%202.JPG |
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 03-10-2007
Model: Jeep Grand Cherokee
Silnik: 4.0 I6
Rocznik: 1994
|
Panowie... ale wsiądźcie do środka, albo otwórzcie okna, zamknijcie z pilota raz i sprawdźcie ręcznie, czy nie zaryglowane.
Bo znam przypadki (na przykład mój), że fabryczny alarm od razu rygluje zamki, bez załączania drugi raz. Ja wolałem przeprogramować alarm, żeby się same drzwi zamykały po ruszeniu/włączeniu zapłonu (w mieście pożyteczna sprawa) ale za to nie ryglowało (centralka steruje alarmem i nie rozróżnia, czy jaj jestem w środku, czy nie), bo w razie potrzeby awaryjnego wyjścia z auta, musiałbym naciskać otwieranie na pilocie i dopiero łapać za klamkę. Więc może Wam się rygluje jednak, jeśli kupiliście fabryczny alarm?
|
|
|
#44 |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
U mnie się nie rygluje, siedząc w środku i zamykając podwójnie pilotem lub kluczykiem lewo-prawo przy otwartej szybie ,można bez problemu otworzyć drzwi "dzynglem" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 03-10-2007
Model: Jeep Grand Cherokee
Silnik: 4.0 I6
Rocznik: 1994
|
A pojedynczo zamykając pilotem?
Bo o to mi właśnie chodzi, że alarmy mogą od razu ryglować. Za drugim naciśnięciem odryglowuje (coś jak z czujnikami w środku auta - 1 raz uzbraja, drugi raz odłącza - zostawiasz psa w środku, to uzbrajasz alarm dwa razy). Takie rzeczy się w alarmach programuje na różne sposoby, więc może... A co z otwieraniem drzwi wszystkich albo tylko drzwi kierowcy? To też ustawia się albo tak, albo tak. Ja miałem otwieranie wszystkich drzwi, a jak wymieniłem akumulator, to po podpięciu nowego, kiedy się wszystko poresetowało, okazało się, że otwiera tylko kierowcy, a dopiero za drugim naciśnięciem pozostałe. Jeśli nie masz także tej funkcji, no to może nie masz i ryglowania... A w ASO nie wiedzą po VINie?
|
|
|
#46 |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
W ASO nie pytałem, ktoś na forum chyba może sprawdzić po VINie, pojedyńcze zamknięcie też nic nie daje , otwieranie samych drzwi kierowcy lub wszystkich działa
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 26-11-2008
Model: Mk4 Mondeo TitaniumX
Silnik: 2.0 Duratec 145KM
Rocznik: 05.2009
|
U mnie pierwsze naciśnięcie pilota zamyka auto z podwójnym ryglowaniem, dopiero drugie odryglowuje i można np. zostawić psa w środku.
|
|
|
|
|
|
#48 | ||
|
![]() Zarejestrowany: 27-03-2009
Model: Mondeo IV - automat
Silnik: 2.0 TDCi-140KM Vmax-208 km/h
Rocznik: 2009
|
Cytat:
Opis w instrukcji... Cytat:
Regulamin pkt. 23 i 24 bez samochodu Ostatnio edytowane przez ernestpierwszy ; 24-06-2009 o 10:18 |
||
|
|
|
|
|
#49 | |
|
|
Cytat:
... ja tu tylko "sprzątam" - Leonzaw - zlecenia: GG 198071 MSN/mail leonxzaw@wp.pl Mondziak Titek Czarna Panterka 2,0 Pb/Kombi/17"/Navi/Bi-Xenon + zaje-fajny kierowca http://lh3.ggpht.com/_mXbuixnOU84/S7...eonzaw%202.JPG |
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
|
Cytat:
no fajny bajer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ... dziś przetestowany, zwłaszcza fajnie wygląda jak pokazuja tak szczegółową prędkość i uciekające kilometry Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no i jak zobaczyłem ile informacji tam jest to dziwię sie dlaczego w standardzie Convers+ tego nie moze pokazywać (tzn w normalnym menu a nie serwisowym) czy ktoś z was odszyfrował co znaczą te kody które tam są pokazywane??
|
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| mondeo mk4 , tips , tricks |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|