Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 02-01-2015, 15:29   #491
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Wersja soft Convers+

teraz do przedlifta ma być wersja 1122 tyle że po wgraniu w liczniku zostają dwa błędy których nie można wykasować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a są to :
IPC DTC U2101 00-2B Control Module Configuration Incompatible, Module Instrument Panel Control Module
IPC DTC B0050 00-2B Driver Seatbelt Sensor, Module Instrument Panel Control Module

z tego co czytam wynikają one z niekompatybilności modułów .... bo soft jest przystosowany z licznika międzyliftowego do przedlifta .
A wygląda on tak jak na załączniku -(oczywiście 1122 dla przedlifta).
Kto będzie chciał to mu się wgra. Będzie dostępna opcja z cyfrowym wskazaniem prędkości , cyfrowym wskazaniem temperatury sinika i cyfrowym wskazaniem prądu ładowania- to będzie extrta płatne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Cruise Control.jpg (93.2 KB, 249 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez leszcz ; 02-01-2015 o 15:33
leszcz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-01-2015, 17:07   #492
KrisW
ford::advanced

Model: S-max Titanium S
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Będzie dostępna opcja z cyfrowym wskazaniem prędkości , cyfrowym wskazaniem temperatury sinika i cyfrowym wskazaniem prądu ładowania- to będzie extrta płatne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A masz może zdjęcia jak to wygląda? i czy wtedy jest możliwość np przełączania automatycznie z wskazania prędkości na czujniki cofania? Czy jest możliwość przełączania pomiędzy wskazaniami prędkości, temperatury, prądu?
KrisW jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-01-2015, 17:13   #493
leszcz
FCP member

Cytat:
Napisał krzysiekwitula Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy jest możliwość przełączania pomiędzy wskazaniami prędkości, temperatury, prądu?
Przecież masz w moim poście zdjęcie jak to wygląda . W menu będzie można włączyć lub wyłączyć dane wskazanie i zniknie lub pojawi się na C+ ( na zdjęciu wszystkie nowości)
.
Wskazania parktronika tak jak w poprzednich wersjach .

pozdr Tomek

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 02-01-2015, 18:05   #494
Robson102
ford::average

Imię: Robert
Model: Ford Mondeo kombi MK4 Titanium X
Silnik: 2,0 TDCI 175KM 411Nm
Rocznik: 2008

Tomek, kiedy to będzie dostępne i jakie to pieniądze?
Robson102 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-01-2015, 18:29   #495
leszcz
FCP member

Cytat:
Napisał Robson102 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tomek, kiedy to będzie dostępne i jakie to pieniądze?
miało być ..... w ciągu 2 tygodni ale trzy tygodnie temu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Jak widać nie jest dostępne jeszcze( i czy będą poprawione te błędy DTC? ponoć nie mają wpływu na nic tyle że są )
Jakie pieniądze tego do momentu oficjalnej publikacji nie wiadomo również .

pozdr Tomek
Stary 02-01-2015, 21:13   #496
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Dla mnie ta wersja softu mortala jest zupełnie nie dopracowana - brakuje przypomnienia na conversie o imieninach i urodzinach teściowej oraz obsługi funkcjonalności transferu z BT listy zakupów ze specjalnie zdefiniowanego telefonu żony...

Osobiście uważam, że bez tych jakże ważnych funkcjonalności nie ma sensu tego grać - trzeba czekać...
Stary 02-01-2015, 21:20   #497
leszcz
FCP member

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ta wersja softu mortala jest zupełnie nie dopracowana
No dobre dobre masz teksty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

szkoda że zarzucił wersję 1007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , mógł popracować nad poprawieniem tego wskazania średniej prędkości i byłoby dobrze .
No nic . I tak większość z nas jest "skazana" na wersje z RU

ale tak poza tym ludzie pytają się na PW kiedy będą mogli wgrać wersję ze wskazaniem prądu ładowania .Ponoć to dla wielu bardzo ważna informacja.

Mnie tam interesuje "digital speed" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

pozdr Tomek

Ostatnio edytowane przez leszcz ; 02-01-2015 o 21:27
Stary 02-01-2015, 21:52   #498
simpson

Imię: Andrzej
Model: Mondeo MK4 kombi GHIA Czarna Pantera
Silnik: 1,8 TDCI 125

[QUOTE=leszcz;2325491]No dobre dobre masz teksty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

szkoda że zarzucił wersję 1007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , mógł popracować nad poprawieniem tego wskazania średniej prędkości i byłoby dobrze .

no właśnie ,u mnie średnia wychodzi taka,że na piechotę miałbym większą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
simpson jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-01-2015, 22:50   #499
Robson102

Imię: Robert
Model: Ford Mondeo kombi MK4 Titanium X
Silnik: 2,0 TDCI 175KM 411Nm

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale tak poza tym ludzie pytają się na PW kiedy będą mogli wgrać wersję ze wskazaniem prądu ładowania .Ponoć to dla wielu bardzo ważna informacja.
Tomek, ja osobiście lubię mieć dokładne wskazania napięcia ładowania, czy temperatury silnika. Można w porę wykryć usterkę.
W przypadku usterki ładowania akumulatora, nie zawsze zapala się kontrolka na desce. Napięcie może być za małe lub za duże i tego kontrolka nie wskaże.
Podobnie jest z temperaturą.
Jak jest możliwość dokładnego odczytu, to czemu nie.

Średnia prędkość, akurat najmniej mnie interesuje.
Robson102 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-01-2015, 23:14   #500
leszcz
FCP member

Cytat:
Napisał Robson102 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W przypadku usterki ładowania akumulatora, nie zawsze zapala się kontrolka na desce. Napięcie może być za małe lub za duże i tego kontrolka nie wskaże.
Podobnie jest z temperaturą.
Jak jest możliwość dokładnego odczytu, to czemu nie.

Średnia prędkość, akurat najmniej mnie interesuje.
Dobrze dobrze ja to wszytko rozumiem i nie ma do nikogo pretensji . Przeciez będzie ponoć można wybrać co będzie się mieć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co więcej w wersji 1122 jest poprawione wskazanie średniej prędkości .
Ale doniesienia o tym że zostają w liczniku dwa błędy DTC mnie już denerwuje .Oczywiście jak komuś to nie przeszkadza i nie będzie mu siedziało w głowie to DTC to nie ma żadnych przeciwskazań aby mu to wgrać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
O zauważonych błędach należy oczywiście poinformować aby nie było żadnych niedomówień.
Jak pojawi się wersja do wgrywania na pewno ktoś poinformuje o tym fakcie.
Puki co u Rosjan 'siesta' do 12.01.2015r .

pozdr Tomek

Ostatnio edytowane przez leszcz ; 02-01-2015 o 23:22
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania