Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-04-2017, 09:44   #511
hubi_c
ford::advanced

Imię: Hubert
Model: Ford Focus II FL
Silnik: 1,6 TDCI ECOnetic
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Co nas spotkało na trasie czyli nasze nagrania z CAR DVR

Czy tylko ja przestałem widzieć wrzucane tutaj filmy? Czy zmieniły sięjakieś ustawienia?

P.S.
Już wiem dlaczego [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

http://yanosik24.pl/widget/1570283.png

Ostatnio edytowane przez hubi_c ; 17-04-2017 o 10:34
hubi_c jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-04-2017, 22:20   #512
Kris_Poland

Imię: Kris
Model: Ford Focus
Silnik: 1.5
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał Golson Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Facet zjechał żeby ustąpić karetce, próbowął wrócić na pas... a Ty go za to strąbiłeś...

Faktycznie "kulturalnie"... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
yyy? zjechał ? nogi nawet do gazu nie przyłożył, jechal jak kapelusznik na tempomacie, ja sie do niego przykleiłem a on nic, dalej swoje ...
blokuje dalej...

2.0 TDI nie mogl wdepnac? szkoda bylo 0,1 L ?

Bump:
Cytat:
Napisał VuZeR Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gość zjechał tyle ile mógł ,a Ty go strąbiłeś jak jakiś panicz do tego jeszcze to piękne wyprzedzanie za ambulansem i taki cwaniak jak Ty to wykorzystał.
glupiec totalny z ciebie!
zauwaz ze nie jechalem za karetka!!! i wypraszam sobie niskiego lotu uwagi, uwagi cwaniakami mozez swoje dzieci nazywac
Kris_Poland jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-04-2017, 22:27   #513
Golson
ford::professional

Model: kreatif...
Silnik: zwei zwei liter, BBK + koło dojazdowe 1.2
Rocznik: 2008, 2011, 2018

Cytat:
Napisał Kris_Poland Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
yyy? zjechał ? nogi nawet do gazu nie przyłożył, jechal jak kapelusznik na tempomacie, ja sie do niego przykleiłem a on nic, dalej swoje ...
blokuje dalej...

2.0 TDI nie mogl wdepnac? szkoda bylo 0,1 L ?
Weź ze dwa głębokie wdechy i ochłoń.

Może Ty na dźwięk karetki/straży/etc. lubisz "wdepnąć" - inni zazwyczaj zdejmują nogę z gazu (a już tym bardziej przejeżdżając przez skrzyżowanie).

Pomijam już fakt, że wyjątkowo błysnąłeś przyklejając się do tej karetki "na kurskiego"...
Loża Szyderców#16

TW is back! Jot24 nadaje http://loza.nazwa.pl/images/smiles/dog.gif
Golson jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-04-2017, 22:28   #514
Kris_Poland

Cytat:
Napisał Andrzej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A nie zauważyliście, że gościu w pasku jak usłyszał karetkę to bezmyślnie zwolnił przy wysepce, gdzie karetka nie miała go jak wyprzedzić a on sam nie miał gdzie zjechać? Totalna bezmyślność ze strony kierowcy paska, a to trąbienie to ja odebrałem właśnie jako reprymendę ze to blokowanie karetki... Czy tylko ja widzę co innego?

I pamiętajcie, karetkę na bombach poza terenem zabudowanym można wyprzedzać...
no wogole koleses w passerati jakis nieswiezy cale droge jechal swoje na tempomacie, ok mi sie tez nie palilo, ale jak cos leci na bombach, a jest to karetke to spinasz dupe i kompinujesz jak szybko umozliwic przejazd, tak jak zrobilo to auto zjezdzajac pozniej na przystanek, a co zrobilo passerati nic?

Bump:
Cytat:
Napisał bestia150 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Koledzy krytykujący Krisa widać nie mają pojęcia jak się zachowywać w takich sytuacjach... Człowiek myślący powinien przyspieszyć i zwolnić dopiero w miejscu, gdzie jest możliwe wyprzedzenie przez pojazd uprzywilejowany.

Klakson był tutaj jak najbardziej na miejscu chociaż i tak pewnie gościu nie zrozumiał co źle zrobił.
jedna z podobnych pozytywnych wypowiedzi, tak wlasnie trzeba postepowac,
jak cos jedzie na bombach to masz nawet na czerwonym przejechac nie stwarzając zagrozenia, byle nie blokowac,

Bump:
Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z jednej strony klakson na miejscu bo tamten gościu to ewidentna ciota , zachował się jak malolat bez doświadczenia, ale z drugiej strony ja bym pewnie nie trąbil , prędzej bym zwyzywal pod nosem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a jeśli już to klakson wskazany był wcześniej aby przyspieszył, ale ta ciota i tak by nie zrozumiała.
Wiecie że za używanie klaksonu w terenie zabudowanym grozi mandat ? O taka ciekawostkaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
teraz nie byl zabudowany, spójrz mrugałem mu drogowymi, pomoglo ? nic a nic

Bump:
Cytat:
Napisał Golson Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Weź ze dwa głębokie wdechy i ochłoń.

Może Ty na dźwięk karetki/straży/etc. lubisz "wdepnąć" - inni zazwyczaj zdejmują nogę z gazu (a już tym bardziej przejeżdżając przez skrzyżowanie).

Pomijam już fakt, że wyjątkowo błysnąłeś przyklejając się do tej karetki "na kurskiego"...
czlowieku on nie jechala szybciej niz 120, w miejscu gdzie doszlo do zdarzenia okolo 90, jeszcze raz przukel;isz mnie do geby kurskiego to spotkamy sie w sadzie, nie znasz mnie, nie wiesz jak jezdze i nie wypowiadaj sie o mojej kulturze, ta karteke moglbym 80 razu objerzdzac od spodu goru boku lewej prawy skosnej stycznej praboli, myslisz ze mialem cos ciekawszego do roboty? pewnie nie ale jechalem dalej swoje, jak Ciebie od własnie teraz to karatke tez rowniez mialem w nosie, i mam nadzieje ze ludzie ktorzy sa tutaj od lat nie maja immunitetu na wyzywanie i osadzenie ludzi, za to ze jezdza kulturalnie i oznajmiaja "kapelusznikom" ze cos z ich stylem nie jest jednak ok

Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 19-04-2017 o 12:11
Stary 18-04-2017, 22:50   #515
Golson

Cytat:
Napisał Kris_Poland Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czlowieku on nie jechala szybciej niz 120, w miejscu gdzie doszlo do zdarzenia okolo 90
I wystarczy. Kierujący usłyszał sygnał karetki i zdjął nogę z gazu bo zbliżał się do skrzyżowania - normalna reakcja.

Cytat:
jeszcze raz przukel;isz mnie do geby kurskiego to spotkamy sie w sadzie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Inaczej się tego skomentować nie da...

Cytat:
nie znasz mnie, nie wiesz jak jezdze i nie wypowiadaj sie o mojej kulturze
To jaką kulturę prezentujesz na drodze pokazałeś już na tym filmie... temu, który zjechał na przystanek też nie pozwoliłeś wrócić na swój pas więc może jednak weź te dwa głębokie oddechy... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Loża Szyderców#16

Stary 18-04-2017, 23:41   #516
Kris_Poland

Cytat:
I wystarczy. Kierujący usłyszał sygnał karetki i zdjął nogę z gazu bo zbliżał się do skrzyżowania - normalna reakcja.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Inaczej się tego skomentować nie da...

To jaką kulturę prezentujesz na drodze pokazałeś już na tym filmie... temu, który zjechał na przystanek też nie pozwoliłeś wrócić na swój pas więc może jednak weź te dwa głębokie oddechy... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
rozumiem ze widziałeś co jedzie ze mna? a moze jest przepis co nakazuje autu jadącemu 70km dac po heblach z zagrożeniem dla podjazdów z tylu,
wpuszczając jednego kierowce, który zle sobie wyliczył moment wylotu z wysepki? kolejny niby jasno myślący ale nie do konca:0

Ostatnio edytowane przez Kris_Poland ; 19-04-2017 o 00:07
Stary 19-04-2017, 00:15   #517
Golson

Cytat:
rozumiem ze widziałeś co jedzie ze mna? a moze jest przepis co nakazuje autu jadącemu 70km dac po heblach z zagrożeniem dla podjazdów z tylu,
wpuszczając jednego kierowce, który zle sobie wyliczył moment wylotu z wysepki?
Zachowujesz się jak gimnazjalista...
Popędziłeś za tą karetką jak arab na kurs pilotażu wyprzedzając i trąbiąc najpierw na passata, który jej ustąpił, a potem uniemożliwiłeś powrót na swój pas kolejnemu autu, które jej zjechało.

Z kulturą niewiele ma to wspólnego. No chyba, że w kontekście jogurtu... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Loża Szyderców#16

Stary 19-04-2017, 01:28   #518
MaXyM
ford::expert

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020

Ja tu widze kilka aspektow.
Po pierwsze tam nie bylo zadnego skrzyzowania. tylko wyjazdy z dwoch parkingow bedacych z przodu. Wiec jesli kierowca paska slyszal sygnaly a nie widzial karetki to ta mogla byc tylko z tylu. Jesli potrzebowal tak duzo czasu aby sie zorientowac w sytuacji to albo wlasnie pisal SMSa albo wg moich kryteriow sie nie nadaje na kierowce. Teraz sie nic nie stalo innym razem zabraknie 3 sekundy na reakcje i bedzie nieszczescie.

Dwa, nigdzie nie jest powiedziane, ze jak slychac karetke to nalezy zwolnic. Wrecz przeciwnie. Najlepiej nie zmieniac predkosci aby kierowca karetki mogl przewidziec tor poruszania sie innych aut. Oczywiscie zwalniamy jesli jest to wymagane aby uwolnic przejazd karetce (np. zjezdzajac do zatoczki jak zrobilo inne auto) albo skrocic czas wyprzedzania. Ew. z bardzo duzym wyprzedzeniem aby kierowca karetki mogl to uwzglednic. Wielu kierowcow wciska hamulce prawie przed maska karetki, ew w sznurze aut, powodujac zator i dodatkowe zagrozenie i zmniejszajac plynnosc przejazdu.

Trzy, mimo wszystko Kris troszke przesadzil z nerwami. Mogl przypuszczac, ze kierowca paska nie slyszy karetki. Karetka mogla smignac wysepke z lewej strony etc. Niepotrzebne nerwy. Z samym wyprzedzaniem tez zbyt blisko paska. Trabka moze niepotrzebna, ale jak kogos na drodze zmusic do przemyslen? Kris chcial dobrze, szybko ogarnal sytuacje, a kierowca paska swoja nieudolnoscia uniemozliwial mu przygotowanie miejsca dla karetki. Stad irytacja.
Nalezy jednak przypomniec, ze bez wzgledu na predkosc, nie nalezy (a moze nawet nie wolno) podazac za pojazdem uprzywilejowanym. Chociazby z powodu, ze jest to niebezpieczne. Taki pojazd moze nieprzewidzianie dac po hamulcach albo wyminac jakas przeszkode i problem gotowy.

A niektorzy to powinni sie powstrzymac z upominaniem innych w kwestii kultury, dopoki sami sa tu wzorem ale "kultury" (celowo w cudzyslowiu).

Cytat:
a potem uniemożliwiłeś powrót na swój pas kolejnemu autu, które jej zjechało.
A istnieje przepis nakazujacy bezwgledny obowiazek wpuszczeniu takiego pojazdu, bez wzgledu na sytuacje? Pomijajac moja uwage w akapicie powyzej, byloby glupota, aby auto jadace 70 musialo zwolnic do zera aby wpuscic inne auto, tylko dlatego ze tamto ustapilo przejazdu pojazdowi uprzywilejowanemu. Nie tylko glupota ale w przypadku sznura aut, bylo by to stworzenie niebezpieczenstwa.
A swoja droga, wyglada na to ze kierowca Octavii tez sie obudzil w ostatniej chwili.

Ostatnio edytowane przez MaXyM ; 19-04-2017 o 01:45
MaXyM jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-04-2017, 07:40   #519
Kris_Poland

Przygladajac sie dyskusji nad filmikiem, mam wrażenie jakbym w niektórych tonach wypowiedzi slyszal wypowiedzi z popularnej parti rządzącej, jak prawda jest taka,
tak to oni ze to nie tak, ze bylo jednak takGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

tak naprawdę To ja tylko wiem, jak bylo, bylem na miejscu, bylem świadkiem, a nagranie przedstawia suche fakty bez oglądu na otoczenie i przebieg zdarzenia w 360stopniach

Maxym karetka nie miała możliwości pocisnąć lewym, wyjeżdżaliśmy z dolu, ona nie miala mocy, wysepki tez nie jasne, niezbyt dobrze widoczne,
pozatym ryzykowałaby kursem kolizyjnym, a domniemywam ze nie jechal tam kierowca boru, który by na bombach ciol cala trase klinem,

tylko jednak człowiek co myśli o życiu ludzi na pokładzie,
wciaż szkoda mi tych straconych sekund, tutaj kilkanaście gdzieś rownież też kolejne i robi sie minutka, to bardzo bardzo dużo dla kogoś kto walczy o przeżycie
Stary 19-04-2017, 07:48   #520
Golson

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po pierwsze tam nie bylo zadnego skrzyzowania. tylko wyjazdy z dwoch parkingow bedacych z przodu.
Ale bredzisz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kalambur na dziś - co oznacza znak A-6c? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dwa, nigdzie nie jest powiedziane, ze jak slychac karetke to nalezy zwolnic. Wrecz przeciwnie.
A gdzie jest napisane, że nie widząc skąd nadjeżdża karetka należy przyspieszyć? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Mogl przypuszczac, ze kierowca paska nie slyszy karetki.
I tu właśnie jest cały problem. To, że ja widzę co za mną jedzie nie oznacza wcale, że ten przede mną też widzi to samo.

Cytat:
A istnieje przepis nakazujacy bezwgledny obowiazek wpuszczeniu takiego pojazdu, bez wzgledu na sytuacje?
Tak, ten "przepis", mimo, że nieformalny, to elementarne zasady kultury drogowej. Jak widać element obcy jeszcze wielu kierowcom, nawet na tutejszym forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
A niektorzy to powinni sie powstrzymac z upominaniem innych w kwestii kultury, dopoki sami sa tu wzorem ale "kultury" (celowo w cudzyslowiu).
Może niech lepiej "niektórzy" przestaną na siłę robić cnotę z drogowego prostactwa to nie będą musieli być upominani... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Loża Szyderców#16

Ostatnio edytowane przez Golson ; 19-04-2017 o 07:53
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania