![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
|
|
|
|
#52 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
Cytat:
|
|
|
|
#53 |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
Rocznik: 2007
|
Bo ta klapka nie jest szczelna. U mnie tak właśnie było, odpływ drozny, a podłoga była mokra. Uszczelniłem silikonem i juz dwa lata spokój
|
|
|
#54 |
|
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: Smax
Silnik: 2.0
Rocznik: 2006
|
Witam, Panowie podobnie mam w Smaxie... co prawda angol to cieknie mi pod nogi i aby uszczelnic dziadostwo to troche gimnastyki mialem ale
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ... niestety cieknie dalej... ma ktos moze pomysl jak to doszczelnie - filmik - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Pozdr. Ostatnio edytowane przez Pitsmax ; 25-08-2014 o 16:32 |
|
|
|
|
|
#55 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-12-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2010
|
Podjedź do ASO i poproś (mam nadzieję że można ją kupić) o taśmę butylową Finis 1 128 983 wymienioną w biuletynie 49/2009 który opisuje sposób przeprowadzenia tej naprawy. Pozostaje plastyczna i nie zastyga. Podobny produkt ma Boll - widziałem kiedyś w sklepie chemicznym.
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
ford::average
Model: Smax
Rocznik: 2006
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Model: Mondeo MK4
Rocznik: 2009
|
Panowie po 2 miesiącach woda pojawiła sie tylko gdzie indziej (miejsce zaznaczone żóltym kółkiem) ma ktoś patent jak to uszczelnić i jak tam sie dostać tzn jak zdemontowac ten plastik ??? woda pod samochód leje sie dość obficie ale i do środka auta również
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.[IMG]Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.[/IMG] Ostatnio edytowane przez yakuza1987 ; 01-09-2014 o 17:18 |
|
|
|
|
|
#58 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 25-06-2015
Model: Modeo MK4
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2008
|
Witam,cieknie mi właśnie z tej obudowy w srodku jest chyba nagrzewnica ? kropelka po kropelce i stąd pytanie czy to nagrzewnica siada? bo na klimatyzacji tak samo sie dzieje kapie z tej obudowy czy poprostu woda sie zbiera i trzeba to uszczelnic? tylko na aucie cieżkie dojśćie czy ktoś z was wyciagał to na zewnatrz? trzeba deske sciagać i poł kokpitu ? czy bardziej lepiej opłaca sie ginastykować i uszczelnić tyle ile sie da na aucie ?z góry dziekuje za podpowiedzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
![]() Imię: Rysiek
Model: Kuga III
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2022
|
No i problem pojawił się też u mnie. Cieknie coraz bardziej. Na szczęście głównie na gumowy dywanik, ale pod spodem wygłuszenia też nieco mokre. Miejsce kapania na dywanik to o wiele bardziej do tyłu niż ta klapka i karbowany gumowy wężyk - mniej więcej na wysokości tylnej części tej pochyłej obłej obudowy z czarnego plastiku (mocno ciepła w dotyku podczas pracy). Czytałem poprzednie wpisy, ale nie zauważyłem jednoznacznej diagnozy. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak znaleźć ten wspominany biuletyn Forda mówiący o tego typu usterce? Z góry dziękuję!
|
|
|
#60 | |
|
![]() Imię: Rysiek
Model: Kuga III
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2022
|
Cytat:
Wziąłem się wiec sam do rzeczy licząc na swoją logikę i umiejętności ... I dobrze, bo przyczyna i rozwiązanie okazało trywialne. Zatkany był odpływ skroplin klimatyzacji pod podłogę co szybo stwierdziłem po zdjęciu karbowanego gumowego wężyka i próbie dmuchnięcia w wystający z podłogi króciec. Wspominane przez kogoś próby mechanicznego przepchania zatoru widziane u któregoś z mechaników są moim zdaniem skazane na porażkę - za dużo tam ostrych (90 stopni) łuków - żaden drut, żyłka, itp. nie przejdzie, próbowałem z różnymi materiałami. W końcu nałożyłem na króciec wąż ogrodowy, żona puściła wodę na kilka sekund, wąż się naprężył tylko na moment i szybko zator puścił co objawiło się mocnym strumieniem wody wypływającym spod podłogi. Później tylko zmontowanie wszystkiego, bez żadnego dodatkowego uszczelniania oringa silikonami, itp. Teraz jest suchutko ... i wróciła mi wiara w konstruktorów Forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Notabene wspominana przez kogoś "klapka" jest u mnie fabrycznie złożona na uszczelniacz. Nawet tego nie rozbierałem, zwłaszcza, że mam klimatyzowany schowek i było by trochę roboty. Nie twierdzę, że forum się nie przydaje, ale w niektórych przypadkach jego lektura tylko komplikuje proste tematy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kuga Mk3 1.5 EcoBoost, Ostatnio edytowane przez Rysiek27 ; 24-07-2015 o 09:31 |
|
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|