![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 20-02-2009
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002
|
Podobny problem miał kolega. Okazało się że była uszkodzona jakaś wiązka przewodów. Zdiagnozował to dopiero serwis Bosch. Podobno była to wada fabryczna tego modelu w tym roczniku.
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
ford::average
![]() Imię: Detox
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 benzyna + gaz sekwencja
Rocznik: 1996r
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 20-02-2009
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002
|
Niestety na obecną chwilę nie mam możliwości skontaktowania się z nim.
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
|
szkoda, buja się z tym już 2 miesiąc od chwili kupna samochodu, wziąłem go w ciemno a gość powiedział tylko że jest problem z alternatorem
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
|
zastanawia mnie ta sytuacja kiedy ustępuje wada w 100%, a mianowicie gdy podjechałem do kolegi aby wykluczyć aku, MDO był już wystarczająco nagrzany tj, 90 c, gdy go włączyłem gasł po 15 sek (pedał gazu w tym czasie nie reagował). Zrobiliśmy z kolegą rzez następującą: Podpieliśmy do mnie dodatkowo przewodami równolegle jego aku. (+)(-). Załączyłem MDO z podpiętymi jego przewodami dodatkowo do moich klem. Wada i sytuacja z wyłączaniem po 15 sek powtarzała się . W pewnym momencie kolega zdjął mój (+) z klemy zostaliśmy tylko na jego plusie i kontrolka ładowania od razu zgasła i wada ustępowała. Uznałem że to akumulator, kupiłem nowy i to samo .
Alternator był zdemontowany i cały sprawdzony , mam wydruk z komputera o jego stanie. Zatem alternator jest z wady raczej wykluczony. HELP. |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo mk4 Saloon
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
|
chyba źle się wyraziłem tz przewodami podłączyłem dodatkowo jego akumulatorem gdyż uznałem, że mój akumulator ma zwarcie i w ten sposób miałem podłączone równolegle dwa akumulatory do mojego MDO, wszystko wskazywało na to że to mój akumulator jest do wymiany, wymieniłem na nowy i kicha to samo
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
|
Panowie zrobiłem kolejny eksperyment, nagrzałem silnik do temperatury kiedy zastępuje wada (tz świeci się kontrolka ładowania i po upływie 15 s gaśnie samoczynnie), postanowiłem wypiąć czujnik temperatury głowicy silnika i odpalić silnik , po wypięciu załączały się wentylatory , wskazówka spadała do "0" tz. objawy jakich można było się spodziewać po wypięciu tego czujnika, ale wada ustępowała, tz kontrolka ładowania akumulatora gasła i tym samym silnik nie gasł , czyli super.... pytanko Koledzy czy to wskazuje na to że przyczyną wady mojego MDO jest czujnik temp. głowicy silnika, czy jednak kompa świruje ??
Ostatnio edytowane przez dgrabo1 ; 01-05-2009 o 22:14 Powód: . |
|
|
|
|
|
#59 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo mk4 Saloon
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Spróbuj wymienic ten czujnik,nie jest drogi.Wszystko się okaże.
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
|
tak zamierzam zrobić tylko jest problem z odkręceniem tego ustrojstawa, przeszkadza koło o pompy wody Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|