Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-02-2012, 09:38   #51
RafałB
ford::expert

Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Nie gaśnie kontrolka ABS i ESP

Witam userów MK4 ! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Od paru dni mam to samo w S-maxie...czasem jade i nic nie świeci,a czasem zapalą się te 2 kontrolki i absu (esp pewnie też) nie ma...silnik moc ma i jeździ ok. Jak odpalam to też najcześciej cisza i spokój więc tak jak Koledzy tu piszą pewnie gdzieś kabel/wiązka/wtyczka...

Od czego zacząć szukanie przyczyny?Od lewego przedniego nadkola czy inne pomysły i jak już znajde to jak to "samemu" spróbować "naprawić? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dzięki za info z góry!

Stary 24-02-2012, 09:56   #52
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018

Przeglądnij temat, wklejałem gdzieś tam zdjęcie w którym miejscu najczęściej się przeciera w mondeo, u mnie akurat było to w prawym kole. Samemu będzie ciężko Ci namierzyć , jak podłączysz do kompa to przynajmniej wyjdzie ,która to strona , bo chyba szkoda rozpruwać dobre kable Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Spytaj w ASO , mnie się udało że zapłaciłem za podłączenie do kompa 200zł a naprawę zrobili mi gratis jako że stały klient jestem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2012, 10:15   #53
RafałB

Cytat:
Przeglądnij temat, wklejałem gdzieś tam zdjęcie w którym miejscu najczęściej się przeciera w mondeo, u mnie akurat było to w prawym kole. Samemu będzie ciężko Ci namierzyć , jak podłączysz do kompa to przynajmniej wyjdzie ,która to strona , bo chyba szkoda rozpruwać dobre kable Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No już widziałem Twoje fotki...co do ASO to ciężko,bo jest w innym mieście i narazie się tam nie wybieram...zobacze to ze swoim mechanikiem na żywo a potem ASO jak coś,nie jest to ciągle więc może jakoś dojeżdże do wiosny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 27-02-2012, 15:24   #54
RafałB

Jak już pisałem kontrolki ABS i ESP świeciły mi się ostatnio non stop od paru dni...wczoraj z Kolegą Mechaniorem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. postanowiliśmy poszukać przyczyny - styki,wiązki itp...zdjeliśmy wszystkie koła i nic nie było widać złego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pojechałem umyłem auto,bo było CAŁE w błocie i ... nie pomogo...

Dziś odpaliłem auto z rana i nadal świecą...

O 11 postawiłem pod pracą,o 12.30 wsiadam i....NIC nie świeci - tzn żadna z tych dwóch lampek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Potem znów postał i nadal jest ok póki co...teraz to już nic nie wiem,miałem jechać do ASO ale jak tak to z czym pojade...?

Ostatnio edytowane przez RafałB ; 27-02-2012 o 15:32
RafałB jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-02-2012, 09:39   #55
RafałB

Dziś znów się zapaliły podczas jazdy na wprost i świecą,jak w pon dzowniłem do ASO to powiedzieli,że trzeba zrobić diagnostykę dokładną która może potrwać i z 3 godz.
Pytanie tylko czy jak zajade i nie zaświecą się akurat te lampki to czy oni coś wykryją???
Stary 30-01-2013, 20:52   #56
kgielsa
ford::amateur

Imię: Krzysiek
Model: Mondeo kombi
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2007/2008

Witajcie,
nie ukrywam, że na forum dokonałem diagnozy... ABS i ESP początkowo świeciły się czasem (jesień). Ostatnio sypnęło śniegiem - zima jak sto ... - świecą się ciągle. To taka złośliwość rzeczy martwych. Przez większość roku ABS i ESP nie są aż tak 'zarobionymi' mechanizmami. Przez ostatnie dni byłyby przydatne ale nie działały :/ Lokalny warsztat nie dał rady. Kierowany się wskazówkami na forum - telefon do Tomka (Wrocław). On od razu wysłał mnie do elektryka na Kruszwicką. I tu wskazówka:
1. zwykle przewody przecierają się przy prawym przednim nadkolu - u mnie było przy tylnym lewym
2. elektryk zmienia lokalizację - z Kruszwickiej na Klimasa - na 99% - polecam.
teraz jest gicio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ps.
ja wiem, że to może reklama... ale ja szukałem takiej wskazówki na forum, więc może komuś też się przyda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kgielsa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-02-2013, 12:41   #57
adibani

Imię: adrian
Model: mk4
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2007

Witam u mnie jest ta sama sytuacja palą się kontrolki abs i esp dodatkowo obniżona moc silnika jutro bede sprawdzal te wiazki i kostki.A moze ma ktos cos wiecej do napisania moze jakies podpowiedzi.Nie ukrywam ze ASO nie mam w poblizu a z kasa tez nie wesolo bo wlasnie wrocilem z chorobowego i chcialbym to sam naprawic bo gwarancja na to auto to juz dawno sie skonczyla

Ostatnio edytowane przez adibani ; 08-02-2013 o 12:47
adibani jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-02-2013, 21:02   #58
adibani

Question Odp: Nie gaśnie kontrolka ABS i ESP

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.U mnie tak samo ABS i ESP świeci auto bez mocy i chciałbym sobie poradzic z tym problemem .Wiem ze to ma zwiazek z instalacja od ABS .Moze jakies podpowiedzi .ASO nie wchodzi w rachube brak kasy.Posze o jakies podpowiedzi
Stary 08-02-2013, 21:10   #59
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018

Podpiąć pod kompa, wyjdzie przynajmniej która strona

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-02-2013, 20:29   #60
adibani

U mnie lewa strona szwankowała.Myślałem że to przetarcie a okazało sie że na mocowaniu do karoseri peszle są zbyt mocno pozaciągane i to jest wynik uszkodzenia kabla.Kabel w tym miejscu był zlasowany(zielony).Wszystko naprawione dzięki forum .Pozdro dla JVC za wskazówki. Naprawione autko w 2 godziny bez żadnych kosztów,
Dzięki
Odpowiedz

Tagi
abs , esp , mondeo mk4

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania